Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Loading...
Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche (NJU) 2018-01-15T16:29:06+00:00

De Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche (NJU) is de belangenvereniging vóór en dóór juweliers, uurwerkherstellers en taxateurs van juweliersartikelen in Nederland. Hoe meer bedrijven zijn aangesloten, hoe sterker de NJU staat. Dat betekent namelijk meer invloed en grotere voordelen voor de leden.

De NJU biedt de leden diverse voordelen en diensten zoals:

  • gratis abonnement op het vakblad Edelmetaal
  • toezending Jaarboek Edelmetaal
  • toezending nieuwsbrieven
  • korting op creditcardverwerking
  • subsidie op scholingskosten
  • deelname aan waarschuwingssysteem Beveiligingscommissie
  • algemene en juridische dienstverlening
  • korting op diverse verzekeringen, arbodienstverlening en heffingen van hoofdbedrijfsschappen
  • bemiddeling bij consumentengeschillen
  • informatievoorziening op het gebied van beveiliging en promotie

Organisatie

De NJU werkt met een klein secretariaat en een grote groep vrijwilligers. Hierdoor wordt met minimale kosten een maximaal effect bereikt. Het secretariaat is gevestigd in het kantoor van de Federatie Goud en Zilver in Voorburg.

Invloed

Meer dan de helft van de ondernemingen in de sieraden- en horlogebranche is lid van de NJU. Daardoor heeft de NJU veel invloed. De NJU is aangesloten bij de Federatie Goud en Zilver (FGZ), net als de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Om nog meer invloed uit te oefenen, ook buiten de branche, is de NJU o.a. aangesloten bij MKB-Nederland, de Nationale Winkelraad en de CEAHR, de Europese koepelorganisatie voor uurwerkherstellers.

Secties

Binnen de NJU bestaan drie secties: de Sectie Taxateurs van juweliersartikelen van na 1952, de Sectie Uurwerkherstellers en de Nederlandse Juweliers Club. Deze secties zetten zich in voor de specifieke belangen van de leden en organiseren diverse activiteiten zoals cursussen en bijeenkomsten.

Het bestuur van de NJU bestaat uit (oud)ondernemers uit de juweliersbranche die als vrijwilliger werk voor de vereniging verrichten.

Felix Hünteler, voorzitter (ad interim) NJU
Hugo van Baal, voorzitter (ad interim) Sectie Taxateurs
Jan Stins
Ab van Hell, voorzitter NJC
Josephine Peters
Patrick Thio, secretaris

Patrick Thio, secretaris

Koningin Julianalaan 345
2273 JJ Voorburg
T 070-386 77 77
E info@nju.nl

De NJU is gevestigd in het kantoor van de Federatie Goud en Zilver:

Koningin Julianalaan 345
2273 JJ Voorburg

Postbus 904
2270 AX Voorburg

T 070-386 62 48
F 070-386 94 41
E info@nju.nl
www.nju.nl

KvK Haaglanden 40412304

Bereikbaarheid secretariaat NJU

Het secretariaat van de Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche (NJU) is van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.
De antwoorden op veel voorkomende vragen treft u op onze website. Indien u daar geen antwoord vindt, kunt u ook een e-mailbericht sturen aan info@nju.nl.

De statuten van de Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche zijn op te vragen bij het secretariaat via telefoonnummer (070) 386 77 77 of per e-mail info@nju.nl.

Lid worden van NJU