/, Ledennieuws, Nieuws, Opleidingsnieuws/34e Nationale Zilverdag op Tweede Pinksterdag

34e Nationale Zilverdag op Tweede Pinksterdag

zilverdag

Op maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, is de binnenstad van Zilverstad Schoonhoven opnieuw hét podium voor (inter)nationale goud- en zilversmeden, graveurs, edelsmeden en andere kunstenaars met edelmetalen. Op meer dan 140 paviljoens en stands blinkt het zilver de bezoekers ook dit jaar tegemoet tijdens de 34e editie van de Nationale Zilverdag.

De vele ateliers maken, samen met de enige Zilvervakschool van Nederland en het Nederlandse Zilvermuseum, van Schoonhoven al eeuwenlang dé zilverhoofdstad van Nederland. In Schoonhoven wordt al sinds de 14e eeuw met zilver gewerkt. Schoonhovense goud- en zilversmeden maken traditionele en moderne sieraden, gebruiksvoorwerpen en bovenal vrije kunst in zilver. Op Tweede Pinksterdag genieten jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers van het moois wat Schoonhoven te bieden heeft!

In de hele binnenstad stellen goud- en zilversmeden, edelsmeden, graveurs en edelsteenspecialisten hun producten tentoon in ateliers, paviljoens en stands. Bezoekers lopen binnen bij de Zilvervakschool en het Nederlands Zilvermuseum, genieten van exposities en demonstraties, volgen een workshop of kopen moois uit het enorme aanbod.

Bir Muste, de nieuwe voorzitter van de Stichting Nationale Zilverdag: “De voorbereidingen van de 34e Nationale Zilverdag in Schoonhoven zijn inmiddels in volle gang! Een grote groep vrijwilligers is bezig om er weer een succesvolle dag van te maken. Met elkaar laten we het grote publiek zien wat er op ons vakgebied allemaal mogelijk is: van antiek tot modern en innovatief. De kwaliteit verliezen we niet uit het oog. De Zilverdag is dé manier om kennis te maken met het uitgebreide aanbod in sieraden, gebruiksvoorwerpen en kunst in Zilverstad Schoonhoven.”

www.zilverdag.nl

Door |2018-02-09T13:55:44+00:006 februari 2018|Rubriek Branchenieuws, Ledennieuws, Nieuws, Opleidingsnieuws|Label: , , |

Over de auteur:

Linda is een van uw eerste aanspreekpunten bij de FGZ. Zij beantwoordt uw vragen of verwijst u door. Daarnaast ondersteunt zij de secretariaten en verricht zij secretarieel werk t.b.v. diverse projecten zoals Beleef het Sieraad. Linda organiseert de bijeenkomsten en is samen met Joke verantwoordelijk voor onze website.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures