/, Nieuws/Ace Jewelers introduceert horlogeband van essenhout en kurk

Ace Jewelers introduceert horlogeband van essenhout en kurk

Ace Jewelers introduceert de Compassionate Luxury Ash & Cork, een unieke horlogeband gemaakt van essenhout en kurk.

Volgens Ace is het materiaal dat voor deze horlogeband gebruikt is spectaculair: behandeld essenhout, heel dun uitgesneden en met de laser gegraveerd. Het materiaal komt uit bossen in Italië waar de regels van het FSC (Forest Stewardship Council) worden gehanteerd en waar het vervolgens is ontwikkeld als een uitstekend alternatief voor leer.

De kleur van de band lijkt aanvankelijk egaal bruin, maar na goed kijken worden de verschillende tinten en de houtnerven zichtbaar. De band heeft een belijning van natuurlijk Spaans kurk. De Compassionate Luxury Ash & Cork is zo soepel als leer en erg comfortabel, aldus Ace. “Maar het is geen kunstleer, dit is compleet nieuw!”

www.theacelist.com

Door |2018-11-29T14:13:01+01:0029 november 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: , |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures