ALROSA Diamond Inspector is een draagbare diamantdetector, die ontworpen is om de natuurlijke oorsprong van gepolijste diamanten te identificeren met behulp van drie analytische methoden.

De diamanttester van ALROSA is ontwikkeld door een groot natuurlijke diamantmijnbedrijf en een wetenschappelijk instituut gespecialiseerd in de research en development van koolstofmaterialen voor technische toepassingen, waaronder HPHT- en CVD-diamantsynthese. Beide hebben veel expertise, wetenschappelijke kennis en moeite gestoken in het creëren van een apparaat om de markt van natuurlijke diamanten te beschermen.

Bekijk hier de videopresentatie van de diamanttester.

Detecteren
ALROSA Diamond Inspector detecteert kleurloos en bijna kleurloos gepolijste:
• natuurlijke diamanten
• verbeterde / behandelde natuurlijke diamanten
• niet-diamant-imitaties, waaronder moissanites, zirkonia, rhine-steen / bergkristal, spinel, amethist enz.
• synthetische diamanten gekweekt met HPHT- of CVD-methoden (verdere labtesten nodig)

Voordelen
De voordelen van het apparaat zijn volgens het merk de eenvoud (slechts één knop), tijdsbesparing (het kost nog geen minuut om te analyseren), een duidelijk en nauwkeurig resultaat en het gemak (geslepen diamanten, ook die in sieraden, zijn eenvoudig te controleren).

Betrouwbaarheid
ALROSA Diamond Inspector maakt gebruik van drie optische methoden voor diamantanalyse. De meeste draagbare apparaten gebruiken slechts 1 methode, zelfs zware en dure laboratorium tafel-apparaten gebruiken 1 à 2 methoden, aldus ALROSA. De resultaten werden bewezen door testen op verschillende collecties van natuurlijke, synthetische, verbeterde diamanten en simulanten.

www.alrosa-inspector.com