Al meer dan 100 jaar is Hamilton dè naam voor beroepsvliegers en ook in het leger stond Hamilton bovenaan als het ging om betrouwbare instrumenten voor hun piloten. En nu lanceert Hamilton  met trots de gloednieuwe Khaki Pilot Pioneer Mechanical.

Nadat ze in de jaren ‘40 de Amerikaanse strijdkrachten hadden voorzien van horloges, voorzagen Hamilton eind jaren ’60 en begin jaren ’70 het Britse leger van duizenden horloges. Eén van de populairste horloges was toen de W10, die we tussen 1973 en 1976 produceerden. Deze werd hoofdzakelijk uitgereikt aan piloten.

De topper van de nieuwe Khaki Pilot Pioneer collectie van nu, is een exacte remake van deze W10. Er zijn wel een aantal moderne elementen aan toegevoegd om ervoor te zorgen dat deze Pilot Pioneer is opgewassen tegen de uitdagingen van het moderne leven. Hij is ideaal voor de horlogeliefhebber die op zoek is naar een horloge met een authentieke luchtvaartgeschiedenis.

De roestvrijstalen kast van 33 mm is gematteerd om onnodige schittering te vermijden. De matte wijzerplaat en het glas met dubbele antireflectielaag zorgen er ook voor dat hij goed afleesbaar blijft en zo weinig mogelijk weerspiegelt. Dit is een praktische eigenschap die Hamilton geleerd heeft door het lange en prestigieuze verleden van tijdregistratie in het luchtruim.

Het kloppend hart is het moderne, handmatig op te winden H-50 uurwerk. Dit is de pijler van een aantal van de bekendste Khaki horloges en heeft een geweldige gangreserve van 80 uur en de Hamilton-precisie die voor piloten van essentieel belang is.

Dit horloge is, tot in de kleinste details, een authentieke update van de W10 uit de jaren ‘70. De zwarte wijzerplaat heeft een unieke structuur die doet denken aan de behuizingen van camera’s of verrekijkers uit het pre-digitale tijdperk. De NATO-bandjes van duurzaam grijs textiel of van bruin leer in vintage-look maken de militaire uitstraling compleet. Deze Khaki Pilot Pioneer zal zeker op de radar verschijnen van diegenen die op zoek zijn naar betrouwbare precisie en echt militair erfgoed.

www.hamiltonwatch.com