/, Nieuws/Het beste uit het verleden als inspiratie voor het heden

Het beste uit het verleden als inspiratie voor het heden

Bell & Ross

De geschiedenis van Bell & Ross begon in de cockpit van een vliegtuig met het idee om horloges te ontwerpen die rechtstreeks waren geïnspireerd op het instrumentenpaneel van de piloot, de ultieme referentie als het gaat om precisie, leesbaarheid en betrouwbaarheid.

Eén eeuw heeft het vliegtuig nodig gehad om zich te ontwikkelen van de dubbeldekker van de gebroeders Wright tot de supersonische Rafale. Maar naar welk tijdperk we ook kijken en hoe de toestellen er ook uitzagen, het horloge werd door de bemanning altijd gebruikt als waardevol hulpmiddel voor de navigatie en als ondersteuning tijdens het vliegen. Zeker bij gevechtsmissies waar er veel op het spel stond. Daarom voldoen alle horloges van Bell & Ross die geïnspireerd zijn op de militaire wereld, nog steeds aan de strengste specificaties die door het leger worden voorgeschreven.

Heritage: een breed ontwerpconcept
Tussen de moderne horloges van Bell & Ross en hun roemrijke voorgangers bestaat wel degelijk een lijn van verwantschap. Toen Bell & Ross in 2009 besloot om een horlogecollectie op de markt te brengen die ons herinnerde aan belangrijke tijdperken uit de luchtvaart, kon daarvoor dan ook geen betere naam worden gekozen dan “Heritage”. Het bijzondere van de horlogecollectie BR Heritage is dat deze bestaat uit modellen met verschillende vormen en functies, en dus beantwoordt aan een breed ontwerpconcept. Vierkant of rond, met drie wijzers of met chronograaf: allemaal hebben ze als belangrijkste gemeenschappelijke kenmerk dat ze uitdrukking geven aan het verstrijken van de tijd door middel van kleuren en een patinalaag die het vintagekarakter benadrukt. Door deze esthetische eigenschap én de combinatie zwarte achtergrond/beige cijfers – destijds een vernieuwende trend van Bell & Ross – heeft het merk zich in de horlogerie kunnen profileren met een kenmerkende stijl. Een toonaangevende collectie dus, die momenteel opnieuw wordt uitgebreid met de Steel Heritage BR V2-92 en BR V2-94.

Nieuwe horloges als eerbetoon aan de geschiedenis
Sinds 2009 heeft het verleden Bell & Ross weten te inspireren, wat achtereenvolgens leidde tot een eerbetoon aan het zakhorloge uit de Eerste Wereldoorlog en het instrumentenpaneel uit de luchtvaart van de jaren 40. Momenteel is de Vintage-collectie alweer toe aan haar derde generatie en krijgt het ontwerp van de nieuwe modellen verder vorm, met inbegrip van de Heritage-afwerking.

Deze geheel nieuwe uitvoeringen hebben de iconische zwarte wijzerplaat en verder zijn de traditionele cijfers 12-3-6-9 zandkleurig, alsof de tijd ze heeft verguld. Maar ook al doen de horloges ons denken aan het verleden, dat betekent niet dat ze achterlopen….. Dankzij de toepassing van moderne materialen en uurwerktechnologieën worden retrostijl en prestaties met elkaar gecombineerd.
De diameter van de (satijn)gepolijste kast is teruggebracht tot 41 millimeter; de drukknoppen en de kroon zijn voortaan geschroefd voor een betere waterdichtheid van de kast; de afgeronde bevestigingspootjes sluiten perfect aan op de nieuwe metalen horlogeband, die door de fijne schakels soepel zit om iedere pols; het saffierglas is zeer gebold en doet denken aan de horlogestijl uit vervlogen tijden.

De Steel Heritage BR V2-92 en BR V2-94 zijn geïnspireerd op het instrumentenpaneel van toestellen uit de jaren 60, maar geven uiterst nauwkeurig de juiste tijd aan en hebben een uitgesproken retro-uitstraling.

www.bellross.com

Een vintagestijl die perfect aansluit bij het Heritage-concept.

Door | 2018-02-09T15:11:56+00:00 9 februari 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: , , |

Over de auteur:

Linda is een van uw eerste aanspreekpunten bij de FGZ. Zij beantwoordt uw vragen of verwijst u door. Daarnaast ondersteunt zij de secretariaten en verricht zij secretarieel werk t.b.v. diverse projecten zoals Beleef het Sieraad. Linda organiseert de bijeenkomsten en is samen met Joke verantwoordelijk voor onze website.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures