/Branchenieuws
Branchenieuws2017-05-09T16:25:16+00:00

BRANCHENIEUWS

Meistersinger Salthora Meta X Transparent

16 juli 2018|Branchenieuws, Nieuws|

Meistersinger presenteert de nieuwe Edition Salthora Meta X Transparant. Het transparante 'springende uur' is verkrijgbaar als een set, samen met een handgemaakte band van Albanu uit Monaco. De productie van dit model is gelimiteerd tot slechts 150 exemplaren wereldwijd.

Insignety genomineerd voor UK Jewellery Award

13 juli 2018|Branchenieuws, Nieuws|

Eén keer per jaar vindt de UK Jewellery Awards plaats, een belangrijke prijs binnen de sieradenindustrie. In de aanloop daarnaartoe zijn verschillende merken voor hun unieke werk in diverse categorieën genomineerd, zoals Brand to Watch, New Designer of the Year and Outstanding Contribution to the Industry.

Weisz Group – a trip down memory lane

13 juli 2018|Branchenieuws, Ledennieuws|

Iedere familie heeft zijn eigen mooie herinneringen en bijzondere verhalen om te delen. Voor de Weisz Group heeft de tijd niet stilgestaan; op 5 juli gaf de familie een kijkje in haar geschiedenis én presenteerde nieuwe collecties van de diverse merken.

Uw eigen cadeaukaart via Worldline

12 juli 2018|Branchenieuws, Ledennieuws|

De cadeaubonnenmarkt in Nederland wordt geschat op € 4,5 miljard. Elke gelegenheid is een goede aanleiding een bon cadeau te doen. Hoog tijd dat de sieraden- en horlogemarkt hier wat meer graantjes van gaat meepikken. Worldline biedt u nu de mogelijkheid uw eigen cadeaukaart te maken.

Nieuw in Nederland: Tass Joies

12 juli 2018|Branchenieuws, Nieuws|

Sinds 1994 ontwerpt en produceert het Spaanse merk Tass Joies sieraden. Daarbij is de zoektocht naar nieuwe, spannende ontwerpen, gemaakt met ambachtelijke technieken en van een uitmuntende kwaliteit, volgens het merk leidend.

Cao voor de juweliersbranche per 1 juli 2018

10 juli 2018|Branchenieuws, Ledennieuws, Nieuws|

De cao voor de juweliersbranche is geïntegreerd in de cao Fashion, Sport & Lifestyle, een moderne cao die geldt voor een groot deel van de non-food detailhandel (ook voor de mode-, sport-, schoenen- en woonwinkels, verf en behang, tuincentra en parfumerieën). Leden van de VGZ met een winkel vallen met hun bedrijf mogelijkerwijs ook onder de werkingssfeer van deze cao. De huidige cao liep af op 30 juni 2018.

My Bendel: nieuw Nederlands sieradenmerk

6 juli 2018|Branchenieuws, Nieuws|

My Bendel is het nieuwe Nederlandse sieradenmerk met naar eigen zeggen een heldere missie: Be You. “Met de handgemaakte sieraden van My Bendel kan iedere vrouw de finishing touch geven aan haar eigen stijl.” In de zeven collecties is voor elke outfit, voor iedere gelegenheid én in iedere maat een stijlvol sieraad te vinden.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures