/Branchenieuws
Branchenieuws2017-05-09T16:25:16+00:00

BRANCHENIEUWS

Maurits Mooij benoemd tot directeur Juwon

13 november 2018|Branchenieuws|

Per 1 oktober is Maurits Mooij benoemd tot mededirecteur van onderlinge verzekeringsmaatschappij Juwon. Hij volgt daarmee Theo Vermeulen op die 28 jaar samen met René de Langen medebeleidsbepaler van Juwon is geweest.

Vlinderdas in modern jasje

13 november 2018|Branchenieuws, Nieuws|

Niels Verschuren is kunstenaar, vormgever en sieraadontwerper. Tijdens zijn studie viel het hem op dat er voor vrouwen overal sieraden te koop zijn, maar voor mannen niet. Hij besloot dat hij voor de man wilde opkomen en kwam op het idee van de vlinderdas in een modern jasje.

Sylvia Hemmink commercieel directeur Bijou Moderne

8 november 2018|Branchenieuws|

Bijou Moderne heeft zich sinds 1950 ontwikkeld tot het groothandelsbedrijf dat het nu is. Ondanks de respectabele leeftijd bruist het bedrijf van energie en richt het zich volledig op de toekomst, met een nieuwe commercieel directeur aan het roer: Sylvia Hemmink.

Bold Labels – Orfac starten met uitlevering MVMT

8 november 2018|Branchenieuws, Nieuws|

Rond 15 november ligt MVMT in de winkels. Eind augustus werd bekend dat MOVADO het succesvolle nieuwe merk MVMT zou overnemen en vanwege het overnameproces werden leveringen uitgesteld. De aquisitie werd begin oktober afgerond en tot die tijd konden MVMT en MOVADO weinig informatie verstrekken.

Eijsink opent belevingslab in Amsterdam

8 november 2018|Branchenieuws|

Op 8 november opende automatiseerder Eijsink een uniek belevingslab voor ondernemers in Amsterdam. Oplossingen als kassa’s en keukenschermen draaien hier in een echte praktijksetting. Wie binnenloopt waant zich in een restaurant, retailzaak of hotel: zo zijn de producten namelijk beter te testen en op waarde te schatten. Levende groene muren, slimme open doorkijkjes en af en toe een Amsterdamse knipoog maken het geheel af. Commercieel directeur René Eijsink vat samen: “Dit is de toekomst van de showroom.”

KRONABY: connected, not distracted

8 november 2018|Branchenieuws, Nieuws|

Zweedse smartwatch nu ook in Nederland verkrijgbaar: Kronaby’s exclusieve smarthorloges zijn een knipoog naar de klassieke horlogetraditie, gecombineerd met de hedendaagse vraag naar moderne slimme technologie. Deze nieuwe generatie horloges combineert techniek en Scandinavisch design. De collectie bestaat uit vier klassieke lijnen - Apex, Sekel, Nord en Carat - en 50 diverse uitvoeringen, elk met zijn eigen karakteristieke kenmerken.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures