/Branchenieuws
Branchenieuws2017-05-09T16:25:16+02:00

BRANCHENIEUWS

‘Samenwerken in de branche is een noodzaak’

22 augustus 2019|Branchenieuws|

De sieraden- en horlogemarkt verandert continu. Op het gebied van in- en verkoop, marketing, data, kennis, ambacht en klantenwerving vinden steeds nieuwe ontwikkelingen plaats. Om een beter rendement uit je onderneming te halen is het in deze tijd noodzakelijk om samen te werken, zegt Harry Cuvelier, juwelier in Waddinxveen en initiatiefnemer van De Echte Juwelier. Doel van De Echte Juwelier: een samenwerkingsverband opzetten tussen bedrijven in de branche waardoor een algeheel beter rendement behaald kan worden.

No cure, no pay voor FGZ-leden via BoitenLuhrs

22 augustus 2019|Branchenieuws|

De FGZ heeft met BoitenLuhrs voor leden een speciale afspraak gemaakt voor de behandeling van incasso’s in de minnelijke fase. Die afspraak houdt in dat BoitenLuhrs de dossiers van FGZ-leden op basis van no cure, no pay zal behandelen.

Let’s Fly a Kite

21 augustus 2019|Branchenieuws, Nieuws|

De Britse ontwerper/edelsmid Andrew Geoghegan lanceert zijn nieuwe ringen ‘Let’s Fly a Kite’. “De vliegerslijpvorm is een al een tijdje een obsessie voor me”, zegt Andrew. “En deze nieuwe ring is een mooie toevoeging aan onze collectie.

Hamilton: nieuwe Amerikaanse klassiekers

20 augustus 2019|Branchenieuws, Nieuws|

“Without liberty, life is a misery”. Dit bekende citaat is van Andrew Hamilton. Hij sprak in de 18e eeuw het Pennsylvania Huis van Afgevaardigden toe en was een belangrijke voorvechter van de vrijheid van meningsuiting. Bovendien was hij een van de oprichters van Lancaster, Pennsylvania en was hij de eigenaar van de oorspronkelijke locatie van de Hamilton Watch Company, die is vernoemd naar hem. Zijn citaat staat met laser gegraveerd op alle prachtige horlogebanden van de nieuwe collectie Spirit of Liberty Automatic.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures