Breitling komt met vier nieuwe collecties: Avenger, Aviator 8 Mosquito, Superocean en Swiss Air Force Team Limited Edition. Elke collectie met een eigen bijzonder verhaal en geschiedenis.

Breitling Avenger
De Avenger voegt zich bij de Aviator 8 en de iconische Navitimer in Breitlings ‘Air’ universum en markeert de evolutie van de pilotenhorloges van het merk. Hiermee wordt andermaal de status van Breitling onderstreept als één van ’s werelds toonaangevende producenten van aan luchtvaart gerelateerde horloges. Net als de Navitimer en Aviator 8 collecties, heeft de Avenger zijn eigen persoonlijkheid die gemaakt is als trouwe kompaan voor vliegavonturiers die iets buitengewoons en onverwachts willen bereiken. Ter ere van de lancering van de nieuwe Avenger-collectie, heeft Breitling een nieuw ‘Aviation Pioneers Squad’ samengesteld, een integraal onderdeel van de #squadonamission campagne. De ‘squad’ bestaat uit drie inspirerende en opvallende individuen die elk een bepaald onderdeel uit de rijke en avontuurlijke luchtvaarthistorie vertegenwoordigen: Scott Kelly, Rocío González Torres en Luke Bannister.

Breitling Aviator 8 Mosquito
Met het nieuwe Aviator 8 Mosquito horloge,Breitling creëerde het horloge ter ere van de de Havilland Mosquito, een Brits vliegtuig dat in de vroege jaren veertig door zijn de lichtgewicht houten constructie een van de snelste vliegtuigen in de lucht was en door zijn snelheid en wendbaarheid een iconische status heeft gekregen. Het toestel is voor de meest onwaarschijnlijke missies gebruikt. Van ongewapende bommenwerper, tot dag- en nachtjager en zelfs fotografisch verkenningsvliegtuig; de specifieke bouw van dit toestel heeft bijgedragen aan zijn ongelooflijke succes. Breitling-CEO Georges Kern: “De de Havilland Mosquito is echt een uniek en iconisch stuk luchtvaartgeschiedenis. Het toestel onderscheidde zich door zijn ongelooflijk innovatieve ontwerp en ingenieus materiaalgebruik. Onze Aviator 8 Mosquito is een liefdevol eerbetoon aan een van ’s werelds echte luchtvaartsuccessen.”

Breitling Superocean en Outerknown ECONYL®
In samenwerking met Outerknown, het duurzame kledingmerk mede opgericht door surflegende en Breitling Surfers Squad-lid Kelly Slater, kondigt Breitling twee nieuwe producten aan. Naast het nieuwe Superocean Outerknown horloge, introduceert Breitling de eerste Outerknown ECONYL® Yarn NATO Strap collectie. De 18 ecologisch verantwoorde bandjes, die elk perfect passen bij ieder Breitling-horloge, zijn gemaakt van ECONYL®-garen. Dit materiaal is gemaakt van geregenereerd nylonafval, onder meer afkomstig van gebruikte visnetten die uit de oceanen zijn gevist.

Breitling Avenger Swiss Air Force Team Limited Edition
Breitling viert het 55-jarig jubileum van het Patrouille Suisse Swiss Air Force Team, een team dat wereldwijd wordt bewonderd om zijn schitterende luchtprestaties, met de lancering van de Avenger Swiss Air Force Team Limited Edition. In 1964 richtte de Zwitserse luchtmacht Patrouille Suisse op, een aerobatics team bestaand uit enkele van de meest getalenteerde piloten uit hun gelederen. Nu, 55 jaar later, is het Patrouille Suisse Squadron nog altijd een sensatie in de lucht.

www.breitling.com

Foto’s: v.l.n.r. Avenger, Aviator 8 Mosquito, Superocean en Swiss Air Force Team