Al 60 jaar zijn de initialen ‘DS’ synoniem met betrouwbaarheid, zo meldt horlogemerk Certina. Met de introductie van Double Security in 1959 zette dit merk nieuwe standaarden. Sindsdien is het ultra-robuuste concept vele malen aangepast aan de behoeften van het hedendaagse leven. Om dit jubileum te vieren presenteert Certina een horloge dat de tijdloze stijl van het verleden combineert met de meest geavanceerde functies van vandaag: de DS-1 Big Date 60th Anniversary.

De DS-1 Big Date 60th Anniversary kenmerkt zich door een donkergroene wijzerplaat en de klassieke elegantie van een Milanese band. Daarnaast beschikt het horloge over een automatisch uurwerk dat dankzij de innovatieve Nivachron™-balansveer de bescherming tegen magnetische velden volgens Certina naar een nog hoger plan tilt. Tradities moeten tenslotte in ere gehouden worden.

60 jaar Double Security
Sinds de introductie in 1959 heeft het DS-concept zich vele malen kunnen bewijzen voor een wereldwijd publiek. Of het nu bij de eerste beklimming van een bergtop in de Himalaya of tijdens oceaanonderzoek op grote diepte was, de DS-horloges van Certina hebben de extreemste omstandigheden met glans doorstaan. Het geheim van Double Security (DS) zit hem in de ingenieuze beschermende kenmerken. De uiterst robuuste constructie strekt zich uit over de gehele horlogekast: van het krasvaste saffierglas en de versterkte bodem van de kast tot het verfijnde systeem van afdichtingen. Dit geldt voor alle modellen in de huidige collectie van Certina.

Een waardige opvolger
De DS-1 Big Date 60th Anniversary is een moderne uitvoering van zijn avontuurlijke voorgangers. De bolle wijzerplaat draagt met trots het kenmerkende Certina-groen. Het dégradé-effect en de sunburst afwerking versterken de intense kleurschakering en verlenen hem visuele diepte. De grote datum op de 6-uurspositie, de fijn gefacetteerde, wigvormige indexen en de grote wijzers staan garant voor een uitstekende leesbaarheid. Het deksel van de kast met een diameter van 41 mm is voorzien van een opdruk ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum. De roesvrijstalen Milanese gevlochten band maakt de elegante look helemaal compleet. Het horloge wordt geleverd in een speciale verpakking.

Modern mechanisme met Nivachron-balansveer
Het nieuwe model draait op een Powermatic 80-uurwerk van de nieuwste generatie. Naast een gangreserve van 80 uur beschikt het over een nieuw type balansveer van Nivachron™. De Swatch Group heeft dit innovatieve materiaal ontwikkeld om de weerstand tegen magnetische velden te verbeteren. Certina behoort nu tot de eerste merken die dit materiaal gebruiken. Vanwege het basismateriaal titanium is de Swiss Made-balansveer tevens uitstekend bestand tegen temperatuurschommelingen en schokken. Met andere woorden: 60 jaar na de introductie van het Double Security-concept zet de nieuwste DS-1
opnieuw een nieuwe standaard op het gebied van betrouwbaarheid. Daar kun je zeker van zijn. Advies-w.v.p.: € 925.

www.certina.com