/, Nieuws/Chopard: Ice Cube

Chopard: Ice Cube

In 1999 inspireerde de vorm van ijsblokjes Chopard tot een expressieve, avant-gardistische collectie. Vandaag de dag zijn de blokjes nog steeds cool en een bron van inspiratie voor nieuwe, opvallende sieraden, zoals die uit de collectie Ice Cube.

De Ice Cube sieraden zijn zowel discreet als stralend, aldus het juwelenhuis. 6 facetten, 12 randen, 8 hoekpunten. Kleine gouden blokjes, gepolijst of bezet met fonkelende diamanten, dicht tegen elkaar aan. Hiervan zijn ringen, oorbellen, kettingen, armbanden voor de pols en zelfs de enkel gemaakt. Ze kunnen als accessoire los gedragen worden of in uitbundige combinaties. Geel-, wit- en roségoud laten zich heel graag mixen, vindt Chopard.

Chopard heeft voor deze nieuwe collectie gekozen voor het gecertificeerde, ethisch verantwoorde Fairmined goud. Dit keurmerk garandeert dat het goud gewonnen wordt met respect voor de mijnwerkers en het milieu. Het wordt door Chopard sinds 2013 gebruikt voor de Haute Joaillerie, de Green Carpet juwelen en in de Haute Horlogerie bij de L.U.C horloges. Met de integratie van de Ice Cube collectie in dit proces, toont het huis zijn wil om de keuze voor ethisch verantwoord goud geleidelijk uit te breiden naar alle producten.

www.chopard.com

Door | 2018-03-01T16:03:47+00:00 28 februari 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: , |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures