Ter ere van Diesel’s veertigste verjaardag brengt het merk hulde aan zijn spraakmakende geschiedenis. Het merk update de meest iconische horloges uit de archieven en stopt ze in een modern jasje. Oprichter Renzo Rosso maakte een persoonlijke selectie van modellen die symbool staan voor de evolutie van de bekende Diesel horloges. Als deel van de verjaardagscollectie lanceert het merk ook het nieuwe exclusieve uurwerk dat symbool staat voor authenticiteit en evolutie, Diesel’s belangrijkste waarden.

Het merk innoveert zich constant en vervangt daarom het zware metaal in het uurwerk door transparant acetaat, wat lichter toont en aanvoelt. Van de tweekleurige zwarte met doorzichtige horlogeband, tot de gele accenten in de wijzerplaat, Diesel geeft een verfrissende make-over aan het 2005 model en haalt inspiratie uit de motor- en vintage racewereld.

Het Digital Tipps horloge trekt de aandacht met zijn militair geïnspireerde ontwerp met olijfgroene behuizing, terwijl de felgekleurde knopjes aan de zijkant voor een nostalgische 90s look zorgen.
Voor het Bugout horloge haalde Diesel inspiratie uit denim details, met een doorzichtig blauwe behuizing en een levendige oranje wijzerplaat. Dit model heeft een gedurfde look, met zijn vierkante ontwerp en zwart lederen bandje.

Het limited-edition horloge voor de 40ste verjaardag van het merk (de 40th LE) is de perfecte combinatie tussen Diesel’s uitblinkende vakmanschap en zijn steeds innoverende creativiteit. Verleden en heden komen samen in een hoekige, transparante behuizing met een felrode, ronde wijzerplaat.
Elk model wordt geleverd in een exclusieve 40th anniversary collector’s box.

www.diesel.com