Onlangs heeft het Duitse edelmetaalbedrijf Heimerle+Meule het Engelse Weston Beamor overgenomen. H+M is het moederbedrijf van Drijfhout en vele andere bedrijven die actief zijn in de edelmetaalbranche. De overname betekent dat de sieradencollectie van Weston Beamor, Domino Jewellery, in Nederland nu geleverd wordt door Drijfhout.

Weston Beamor is gevestigd in het Jewellery Quarter in Birmingham, een complete wijk waar alles draait om de sieradenhandel en -productie. De fabriek ligt op een steenworpafstand van Cookson Gold dat ook deel uitmaakt van de H+M groep. “In de ateliers van Weston Beamor werken maar liefst 130 edelsmeden aan de collecties van Domino Jewellery”, vertelt Peter van Vuuren van Drijfhout.

Catalogus
“Domino Jewellery biedt een uitgebreide collectie diamant ringmonturen die helemaal naar de wens van de klant geleverd worden, met of zonder steen. En door de levering rechtstreeks vanuit de producent zijn de prijzen absoluut zeer concurrerend.” De collectie van Domino Jewellery wordt op duidelijke wijze weergegeven in een catalogus. “Een ideaal handboek om samen met de consument te gebruiken.” In het boek wordt ook getoond hoe de ringen op ambachtelijke wijze worden gemaakt. Daarnaast kunnen verkooppunten via inlogcodes toegang krijgen tot de website van het merk, www.dominojewellery.com.

Mogelijkheden
Op de website zijn alle ringen naar de persoonlijk wens van de klant aan te passen, de mogelijkheden zijn oneindig”, zegt Peter. “14- of 18-karaats geel-, wit- of roségoud, platina, het is allemaal mogelijk. De site is eenvoudig te personaliseren. Met het invoeren van een eigen logo en bedrijfsnaam en het aanpassen van een verkoopmarge is het mogelijk om samen met de consument tot een keuze te komen.”

Levering via Drijfhout
Domino staat volgens Peter bekend om de zeer snelle levering, normaal binnen twee weken. De bestelling vindt rechtstreeks bij de fabriek in Engeland plaats en de levering wordt verzorgd door Drijfhout Amsterdam. Klanten van Drijfhout kunnen voor de betalingen voor Domino-sieraden ook gebruikmaken van hun gewichtsrekening. “Hoe de Brexit zal uitpakken weten we niet, maar dit zal in elk geval geen gevolgen hebben voor de levering van Domino Jewellery.”

Voor meer informatie en het plaatsen van bestellingen: info@drijfhoutnl.com. Op www.dominojewellery.com zijn de collectie en een impressie van de fabriek van Domino te bekijken.