/, Nieuws/Dos Por Dos: frisse kleuren

Dos Por Dos: frisse kleuren

De nieuwe lente- en zomercollectie van Dos Por Dos wordt gekenmerkt door frisse, zomerse kleuren zoals groen, wit, goud, rood en oranje. En zoals altijd bij Dos Por Dos: geen bling-bling, maar klassiek met een moderne twist.

Dos por Dos is opgericht door Sandra Ray en Anouk Marrevee en ontstaan vanuit een eigen zoektocht naar kwalitatief mooie en betaalbare sieraden. “Dos por Dos richt zich op vrouwen die een persoonlijke stijl nastreven en niet blind de laatste modetrends volgen.”

De Dor Por Dos-ontwerpen zijn met name geïnspireerd op Oosterse motieven, in de sfeer van ‘duizend-en-een-nacht’, en klassieke ontwerpen. “Voor de sieraden maken we onder andere gebruik van buffelhoorn, afkomstig van waterbuffels uit Azië”, vertellen Sandra en Anouk.

“De waterbuffels worden gebruikt als trekdieren in kleinschalige landbouw. Volgens lokaal gebruik wordt na de dood van het dier alles hergebruikt: niet alleen het vlees maar ook de hoorns. De hoorns zijn een bijproduct; er worden geen dieren voor gedood. Buffelhoorn wordt al eeuwenlang door lokale ambachtslieden gebruikt voor het maken van sieraden. Door het te polishen krijgen de sieraden een mooie, glanzende finish. De hoorns kennen een enorme kleurvariatie: van wit aan de onderkant tot bijna volledig zwart aan de bovenkant van de hoorn en alle wit- bruin-, groen en zwartschakeringen er tussenin. Elk stuk is daarom uniek.”

www.dospordos.com

Door |2018-06-15T12:13:57+00:0015 juni 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: , |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures