In 60 jaar kan veel worden bereikt: de Sea Turtle Conservancy spant zich al sinds 1959 in om de zeeschildpad te beschermen – hetzelfde jaar dat Certina het DS Concept (met zijn schildpadlogo) lanceerde. De Zwitserse horlogemaker viert dit dubbele jubileum met een horloge dat volledig is opgedragen aan deze verbazingwekkende zeedieren. De DS Action Diver Sea Turtle Conservancy 60th Anniversary is een echt duikershorloge dat ruim aan de eisen van de ISO6425-duiknorm voldoet. Het horloge heeft de kleuren en het logo van de dierenwelzijnsorganisatie (waarvan Certina de trotse partner is) en wordt in 2019 gepresenteerd in een speciale doos met toebehoren.

De DS Action Diver Sea Turtle Conservancy 60th Anniversary verbindt twee van de belangrijkste Certina-thema’s: de exceptionele robuustheid van zijn horloges en het schildpadsymbool. Met zijn eenzijdig draaibare duikerring, heldere Super-LumiNova® coating, geschroefde kroon, geschroefd kastdeksel en een waterdichtheid tot 300 meter behaalt het met gemak de ISO6425-norm die voor duikhorloges geldt. Het horloge wordt aangedreven door een automatisch Powermatic 80 uurwerk met een gangreserve tot wel 80 uur, dat is gezet in een 43 mm brede roestvrijstalen kast. Op de zwarte wijzerplaat is op 3 uur een datumdisplay geplaatst. Een zwarte rubberen band met vouwsluiting, twee poussoirs en een duikextensie, zorgt voor een perfecte pasvorm, zowel boven als onder water.

De kleuren van de Sea Turtle Conservancy is terug te vinden in de zeeblauwe secondewijzer en de “Diver’s Watch 300 m” belettering; het kastdeksel bevat verder het schildpadlogo van de organisatie. In 2019, het jaar van het 60-jarig jubileum, wordt dit maritieme horloge gepresenteerd in een speciale doos, in de vorm van Certina’s welbekende DS-schildpadlogo, vergezeld van een bijpassende sleutelhanger en een elegante jubileumbadge. Bovendien komt een deel van de opbrengst van elk horloge ten goede aan de Sea Turtle Conservancy, om het belangrijke werk van de organisatie op het gebied van bescherming van zeeschildpadden en hun leefomgeving te steunen.

www.certina.comwww.certina.com