Home/Business, Consumenten/100 jaar opleiding Uurwerktechniek op Vakschool Schoonhoven
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Het jubileum 100 jaar opleiding Uurwerktechniek wordt gevierd met een tentoonstelling van honderd – één voor elk jaar – horloges en de presentatie van het bijbehorend boek. De tentoonstelling en het boek verbeelden de ontwikkeling van de reguliere horloges die op de werkbanken van horlogemakers – veelal oud-studenten van Vakschool Schoonhoven – terecht kwamen en nog komen.

De tentoonstelling werd op 4 november geopend voor het publiek. Zo’n 150 genodigden genoten die dag van een lezing door bedenker van de tentoonstelling en tevens Uurwerktechniek docent aan Vakschool Schoonhoven, Arjan Barnard. Op dinsdag 26 november geeft Barnard een uitgebreide lezing over de tentoonstelling en het bijbehorende boek.

Barnard’s inzet voor de tentoonstelling en het bijbehorende boek is tekenend voor zijn bijzondere band met Vakschool Schoonhoven. Barnard’s vader was in 1944 leerling aan de opleiding Uurwerktechniek en gaf de liefde voor het vak door aan zijn zoon. Tot en met vrijdag 13 december is de tentoonstelling vrij toegankelijk te bezoeken tijdens openingstijden van Vakschool Schoonhoven aan de Meester Kesperstraat 10 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.30 uur). Het bijbehorende boek is daar ook verkrijgbaar.

De lezing is gratis bij te wonen. Inloop vanaf 19.30 uur, de lezing start om 20.00 uur en aansluitend wordt de tentoonstelling bezocht met toelichting van Arjan. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Meer informatie over het jubileumjaar van Vakschool Schoonhoven is te op zadkine.nl/jubileumjaar. Bij vragen kan gemaild worden naar: jubileumvakschool@zadkine.nl.

 

 

 

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures