Home/Business, Consumenten/40 jaar galerie Beeld & Aambeeld
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van zijn galerie presenteert Karel Betman een nieuwe collectie sieraden en objecten in de jubileumtentoonstelling “40 jaar galerie Beeld & Aambeeld”. Men herkent zijn sieraden ogenblikkelijk. Het werk vertoont een duidelijk en helder karakter. Hij zoekt naar verbindingen, naar evenwicht en spanningen en werkt bij voorkeur met verschillende metalen, in combinatie met elkaar. De contrasten tussen goud en roestvrij staal, de kleuren van zilver, rood-, geel-, en witgoud verlevendigen zijn pure opvatting. Strakke lijnen en kleine details wisselen elkaar af. De vertrouwde vormentaal wordt gecombineerd met kleurige vlakken uit perspex of geanodiseerd aluminium met een subtiel gevoel voor humor. Een onmiskenbare ‘Betman’ ontstaat uit het vakmanschap, het materiaal en de fantasie die al 40 jaar het typische karakter bepaalt.

In 1979 begonnen Martha Haveman en Karel Betman een groot avontuur. Ze openden voor het eerst hun galerie – toen nog aan de Walstraat nummer 33 – en hadden alle vertrouwen in het bestaansrecht ervan. Dat is nu dus 40 jaar geleden en, hoewel na het overlijden van Martha de omstandigheden wezenlijk veranderd zijn, is Karel nog iedere dag blij en dankbaar dat ze dat toen samen gedaan hebben en dat het bestaansrecht is gebleken tot op de dag van vandaag. Hij is er nog steeds van overtuigd dat er in een stad vaste en vertrouwde plekken horen te zijn waar je fysiek kunst kunt (laten) zien en ook kunt kopen. Zowel in het belang van kunstenaars als van kunstliefhebbers.

De tentoonstelling omvat verder een bijzondere selectie uit de privécollectie Haveman-Betman, want in al die jaren hebben Martha Haveman en Karel Betman samen een interessante kunst- en sieradenverzameling opgebouwd. Een almaar groeiende verzameling die ontstaan is uit liefde voor de kunst, maar vooral ook voor de kunstenaars, want met velen van hen is na een intensieve samenwerking door de jaren heen een warmhartige vriendschap ontstaan. Met als gevolg een boeiende internationale kunstcollectie, die nu gezien mag worden.

Opening zaterdag 7 september 2019 om 16:00 uur door Carin Reinders, directeur CODA Apeldoorn.

www.beeldenaambeeld.nl

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures