Home/Business, Consumenten/Ambacht in Beeld Festival
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Op zaterdag 28 en zondag 29 september vindt in Amsterdam de zevende editie van het Ambacht in Beeld Festival plaats. Het festival staat in het teken van ambachtelijk meesterschap. Ruim vijftig ambachtslieden uit binnen- en buitenland delen hun kennis en ervaring met het publiek.

De Passage van De Hallen wordt tijdens het festival omgetoverd tot openbare werkplaats. Er zijn demonstraties en toegankelijke workshops voor alle leeftijden. Voor studenten, professionals en andere geïnteresseerden biedt het evenement verdiepende masterclasses door internationale meesters.

Zo krijgen deelnemers aan de masterclass van horlogemaker Kalle Slaap een introductie in de historie, achtergronden en theorie van de uurwerktechniek met uitleg over gebruikte termen en hun oorsprong. Het slijpen van ruwe diamanten is een ambacht dat in Amsterdam al eeuwen wordt uitgeoefend. Tijdens de workshop van Coster Diamonds kunnen deelnemers zelf een diamant slijpen. Dan is er nog een masterclass urushi (Japans lakwerk), leren aanwezigen een haak te smeden en kan er een workshop paper marbling gevolgd worden. Op het festival zijn zowel traditionele als moderne ambachten te bewonderen: van glasblazen, diamantslijpen en koper bewerken tot airbrush painting en calligraffiti.

www.ambachtinbeeldfestival.nl

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures