/, Consumenten/Ambacht in Beeld Festival
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Op zaterdag 29 en zondag 30 september vindt de zesde editie van het Ambacht in Beeld Festival in De Hallen in Amsterdam plaats. Tijdens dit festival kan op een interactieve manier kennisgemaakt worden met bijzondere ambachten van echte meesters.

Met internationale workshops, masterclasses, performances en demonstraties is er tijdens het Ambacht in Beeld Festival van alles te beleven voor jong en oud: van glasblazen en diamantslijpen tot plissétechnieken en airbrush kunst.

Een tipje van de sluier
• Martin Frost, de enige fore edge schilder ter wereld, won in 2017 de ‘Maker of the Year Award’ bij de Britse Heritage Crafts Association, en geeft bij ons masterclasses in dit eeuwenoude ambacht.
• Een mooie samenwerking tussen de gemeenten Amsterdam en Ramallah: we nodigen ambachtslieden uit Ramallah uit om workshops te geven. Zo versterken we de stedenband en zorgen we voor internationale kruisbestuiving.
• Marissa Oosterloo is een ware airbrush meester, haar kunstwerken zijn bijzonder realistisch. Ze reist de hele wereld over en zal op het festival twee exclusieve masterclasses verzorgen.

Er zijn ruim 40 verschillende activiteiten te verwachten, waaronder demonstraties, masterclasses, performances en workshops. Een greep uit de aanwezige ambachten:
• glasblazen
• smeden
• keramiek voor kids
• botenbouw
• leerbewerking
• houtsnijden
• textiele technieken

Over het Ambacht in Beeld Festival
Het Ambacht in Beeld Festival richt zich op ambachtelijk meesterschap en wil een breed publiek op interactieve wijze inspireren over ambacht. Met jaarlijks in september een tweedaags ‘live’ festival in De Hallen in Amsterdam, een verdiepend symposium, een educatief programma en een internationaal filmfestival, biedt Ambacht in Beeld een aansprekend programma voor jong en oud.

www.ambachtinbeeldfestival.nl

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures