/, Consumenten/Ambacht in Beeld film festival 2019
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Tijdens het Ambacht in Beeld filmfestival kunt u internationale documentaires over ambachtelijk meesterschap bekijken, dit jaar onder andere uit China, Brazilië, India, Frankrijk, Engeland, Ghana en Iran. 31 maart t/m 4 april 2019 te Amsterdam. De opening is op zondagmiddag 31 maart en elke avond zijn er programma’s met korte en lange documentaires, Q&A’s en talks. Bijna alle films zijn Nederlandse premières.

Voor liefhebbers van architectuur en kunst is er veel moois te beleven:

  • Hildo Krop, beeld van een kunstenaar (Festivalpremière). Biografisch portret van beeldhouwer en ontwerper Hildo Krop, exponent van de Amsterdamse School. In 1912 vestigde hij zich, na vele omzwervingen, in Amsterdam. In 1956 werd hij officieel benoemd als stadsbeeldhouwer. Tot aan zijn dood in 1970 creëerde hij meer dan 400 beeldhouwwerken voor de openbare ruimte in Amsterdam, op bruggen, pleinen en gebouwen. Door deze documentaire wordt dit oeuvre weer zichtbaar, ook voor de Amsterdammer die er onbewust al jaren mee bekend is.
  • Het Schip. Documentaire over het restauratieproces van dit icoon van de Amsterdamse School. Deze film is een ode aan de schoonheid. De architectuur van de fabriek waar de stenen worden gebakken, de pannen die één voor één worden gevormd, de machines, de detaillering van Het Schip, het is allemaal van een wonderlijke schoonheid en toont ons een wereld van oude ambachten en vakmanschap.
  • Le Trésor d’Angoulême (Nederlandse première), inclusief Q&A met regisseur Gilles Coudert. De trésor van de kathedraal van Angoulême, begonnen in 2008 en voltooid in 2016, is een monumentaal werk van de kunstenaar Jean-Michel Othoniel. In de film van Gilles Coudert en Damien Faure vertelt Jean-Michel Othoniel over zijn visie voor deze kathedraal. We volgen het maakproces van de kunstobjecten bij meester ambachtslieden in hun atelier, zoals de glasblazer, glas-in-lood specialist, borduurster en behangmaker.

Klik hier voor het gehele programma.

Over het Ambacht in Beeld Festival
Het Ambacht in Beeld Festival richt zich op ambachtelijk meesterschap en wil een breed publiek op interactieve wijze inspireren over ambacht.
Met jaarlijks in september een tweedaags festival in De Hallen in Amsterdam met workshops en masterclasses, een verdiepend symposium, een educatief programma, landelijke projecten, en een internationaal filmfestival, bieden we een aansprekend programma voor jong en oud.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures