/, Consumenten/BRAFA 2019 | When I’m sixty-four
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

In januari zullen alle ogen van de kunstliefhebbers weer op Brussel gericht zijn. Van zaterdag 26 januari t/m zondag 3 februari 2019 vindt namelijk de 64e editie van de Brussels Art Fair (BRAFA) plaats in de hallen van Tour & Taxis. De 133 deelnemende galeries en kunsthandelaars uit 16 landen hebben de mooiste, zeldzaamste of kostbaarste stukken uit hun collecties geselecteerd om de meest uiteenlopende verwachtingen van een hoogstaand publiek van kenners in te lossen. Zestien van hen zijn nieuw op de beurs waaronder de Nederlandse galerie Morentz uit Waalwijk. Het internationaal bekende duo Gilbert & George is eregast en toont vijf grote werken op de beurs. De Koninklijke Kamer van de Antiquairs en Kunsthandelaars van België viert haar honderdjarig bestaan met een tentoonstelling van werken uit privécollecties en de lancering van een boek met 1001 anekdotes, verzameld en opgetekend door journalist Thijs Demeulemeester.

En deze editie belooft creatiever en succesvoller dan ooit te worden. Het nieuwe publieksrecord van de vorige editie (meer dan 65.000 bezoekers) en de enthousiaste deelname van heel wat van de beste Belgische en Europese galeries zijn in elk geval een uitstekend precedent. Het leitmotiv van de organisatoren – kwaliteit, veelzijdigheid en gezelligheid – lijkt steeds meer exposanten en kunstliefhebbers te overtuigen. Ze hebben dan ook redenen te over om elk jaar terug te komen.
Maar de raad van bestuur wil niet op zijn lauweren rusten en is dan ook niet bang om te vernieuwen en de beurs in een positieve zin te zien evolueren. En het gaat wel degelijk om een ‘evolutie’, eerder dan een ‘revolutie’, zoals voorzitter Harold t’Kint de Roodenbeke het zegt. BRAFA wil het aanbod niet alleen verder uitbreiden en verfijnen, maar ook steeds strikter en rigoureuzer te werk gaan bij de selectie van de handelaren en tentoongestelde werken om het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau te garanderen. Bovendien wil de beurs nieuwe doelgroepen bereiken en altijd op de uitkijk staan voor de tendensen op een kunstmarkt in constante verandering.

Voor meer informatie: www.brafa.art

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures