Home/Business, Consumenten/Daan Brouwer: Panta Rhei
Laden Evenementen

Van 8 november tot en met 26 januari te zien in het Nederlands Zilvermuseum: de tentoonstelling ‘Panta Rhei’ van Daan Brouwer. Met zilver als constant fundament in sculpturen laat zilversmid Brouwer de voortdurende verandering van vorm zien onder het motto: ‘Alles stroomt, niets blijft.’ De objecten die hij maakt vallen onder zowel de autonome als toegepaste kunst. In het perspectief van de driedimensionale kunsten eert Daan met zijn objecten de traditie van het zilversmeden.

Dynamische vormen
In zijn atelier in Haarlem combineert Brouwer de traditionele zilversmeedtechnieken met hedendaagse productiemethoden, zoals rapid prototyping waarbij het eeuwenoude ambacht naar deze tijd wordt getild. Dynamische vormen en reflectie van het materiaal zijn centrale kenmerken in zijn werk. Dit komt tot uiting door oppervlaktes die vervormen, welven en bollen of door geometrische vormen die in beweging komen en overlopen in elkaar.

Zilversmid Daan Brouwer: ‘Ik ben trots dat ik juist in het Zilvermuseum mijn collectie mag exposeren. Als klein jongentje inspireerde het museum mij om zilversmid te worden en nu sta ik hier met mijn gehele verzameling. Veel van mijn stukken bestaan uit meerdere delen en opeenvolgende momenten die samen een achterliggend idee of verhaal weergeven. Op een intrigerende manier interacteren én verbinden de verschillende onderdelen met elkaar. En dat is precies waar mijn werk voor staat.’

www.zilvermuseum.com

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures