Laden Evenementen

De natuur is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor kunstenaars en ambachtslieden, in vorm en materiaal. Zo ook voor goud- en zilversmeden. Met de tentoonstelling Designed by Nature haalt het Zilvermuseum de natuur letterlijk in huis. De natuur in al zijn variaties, soms letterlijk, omhuld in goud en zilver is te zien vanaf 4 oktober tot en met 10 juni.

In de thema’s aarde, lucht en water wordt de zilveren natuur teruggeplaatst in zijn natuurlijke habitat. De tentoonstelling laat zilver zien met een verscheidenheid aan vormen en materialen uit en van de natuur.

Topstukken
Er zijn topstukken uit onder meer het Rijksmuseum, Gemeentemuseum Den Haag, Koninklijke Verzamelingen en nog nooit eerder getoond bijzonder zilver uit privéverzamelingen. Er is een goede mix tussen ‘oud zilver’ en zilveren stukken die in de laatste decennia zijn gemaakt.

Eigen collectie
De tentoonstelling is door het gehele museum te zien; op diverse (onverwachte) plekken komt de bezoeker de zilveren objecten en sieraden uit de natuur tegen. Uiteraard wordt ook het zilver uit de eigen collectie in de vaste opstelling niet vergeten. In het kader van de tentoonstelling is er een speciaal activiteitenprogramma opgesteld met workshops, muziek, lezingen, rondleidingen en taxatiedagen.

www.zilvermuseum.com

Foto: Champignons du Monde, zilver en koper, 2014, Maja Houtman, © Peter Stuurman
Eerste prijs in de Radacowicz Award 2014, Amherst, USA
Techniek: hedendaags filigrain, ciseleren, cire perdue