Home/Business, Consumenten/Eloquence of Paper
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Traditioneel sluit de Enschedese galerie Beeld & Aambeeld het kalenderjaar af met een tentoonstelling die geheel gewijd is aan het sieraad. Daarbij staat óf een bepaald land óf een speciaal thema centraal. Zo waren er recentelijk de exposities “Barnsteen” (eigentijdse sieraden uit Polen, 2014), “Een sierlijk elftal” (elf Twentse sieraadkunstenaars, 2015), “Today and Tomorrow” (eigentijdse en futuristische sieraden uit Japan, 2016), “Joyas sensacionales” (vijftien Catalaanse sieraadkunstenaars, 2017) en “rojo – negro” (hedendaagse sieraden – in rood en zwart – van 21 Argentijnse sieraadkunstenaars, 2018). Dit jaar zal de 40e editie plaatsvinden met de voor zich sprekende titel “Eloquence of paper” (Zeggingskracht van papier).

De tentoonstelling bestaat uit een internationale collectie hedendaagse sieraden van maar liefst 24 papierkunstenaars. Papier wordt vaak geclassificeerd als een kortstondig materiaal. Te licht en te fragiel om als basis te dienen voor een kunstwerk dat als sieraad gedragen moet worden. Echter, papier heeft ook bijzondere eigenschappen en daagt de kunstenaar uit om de zeggingskracht van het kwetsbare materiaal te gebruiken als middel voor een gevoelsuiting of om een uitspraak te doen. Gekreukeld, gevouwen, geverfd of genaaid, papier stimuleert de nieuwsgierigheid en versterkt de verbeelding. Want, hoewel papier eenvoudig, plat en goedkoop is, kan het door het manipuleren waardevol en uitbundig of juist ingetogen worden. Zo gaat de tentoonstelling Eloquence of paper niet alleen over het papier en de papieren sieraden zelf, maar ook over suggesties en associaties, ongeacht het soort papier en ongeacht de gebruikte technieken.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 17 november 2019 om 16:00 uur door Jeroen Diepemaat, wethouder Cultuur van de gemeente Enschede, is samengesteld door curator en sieraadontwerper Luis Acosta en zal in het nieuwe jaar doorreizen naar Porto (Portugal).

Deelnemende kunstenaars:
Adriana Del Duca (Italië/Venezuela), Alessandra Fabre Repetto (Italië), Elvira Cibotti (Argentinië), Elysha Roberts (USA), Evgenia Zoidaki (Griekenland), Fanni Király (Hongarije), Felix Fiore (Argentinië), Francine Schloeth (Zwitzerland), Fumiko Nakajima (Japan), Ioli Livada (Griekenland), Iro Kaskani (Cyprus), Krisztina Rigó (Hongarije), Maria Carelli (Argentinië), Maria Eugenia Ramos (Argentinië), María Gracia Salinas (Chili), Miriam Andraus Pappalardo (Brazilië), Noémi Gera (Hongarije), Patricia Alvarez (Argentinië), Patricia Eve Mogni (Argentinië), Patricia Trigub (Argentinië), Paula Botto Fiora (Argentinië), Valeria Poblete (Chili), Verde Alfieri (Italië) en Yolanda Sucre (Venezuela).

www.beeldenaambeeld.nl

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures