Home/Business/Inhorgenta München
Laden Evenementen

Inhorgenta Hall C2 krijgt een nieuwe look. Tijdens de komende beurs die van 14 tot en met 17 februari in München wordt gehouden, kunnen bezoekers het nieuwe C2-halconcept ervaren. In het nieuwe concept gaan maatschappelijk belangrijke onderwerpen zoals duurzaamheid en detailhandel in de toekomst hand in hand met trendsettende tentoonstellingen en lezingen.

Trends en inspiratie, de promotie van jong talent en unieke juwelen: samen maken ze de hal Contemporary Design & Vision het toonaangevende platform voor modern sieradenontwerp, zo meldt de beursorganisatie.

Duurzaamheideursbeur
In het centrale deel van de hal wordt de nadruk gelegd op duurzaamheid door middel van de natuurlijke materialen zoals hout, glas, vilt en wol, materialen die eerder op de beurs gebruikt zijn en nu in gerecyclede vorm terugkomen. De nieuwe hal nodigt bezoekers uit om na te denken over de oorsprong van materialen. Tegelijkertijd vestigt het de aandacht op een verantwoord gebruik van middelen. Bezoekers worden ondergedompeld in de biosfeer: diepe, verzadigde natuurlijke tinten, geplante groene zones, met mos bedekte zitoppervlakken, hangende tuinen in de horeca en watervalprojecties met bosgeluiden als een akoestische achtergrond.

Contactpunt
Het centrale contactpunt is het hart van hal C2 dat zich met lezingen, paneldiscussies en netwerkmogelijkheden richt op de aandachtspunten duurzaamheid en toekomstige detailhandel. Hier komen relevante vragen aan bod op het gebied van de ontwikkeling van de retail en de kansen en risico’s wat betreft duurzaamheid voor het horloge-, juwelen- en edelsteensegment.

En meer
Daarnaast zijn er in hal C2 de Inhorgenta Brand New, een forum voor jonge ontwerpers en goudsmeden, de Inhorgenta Campus met individuele ruimtes voor scholen en het Inhorgenta Campus Podium voor kwesties die relevant zijn voor jong talent. Hal C2 dient verder als de tentoonstellingsruimte voor de drie finalisten van de Inhorgenta Awards. Zilversmeden gaan ook een rol spelen: de tentoonstellingsruimte besteedt aandacht aan zilveren objecten en nieuwe materialen.

www.inhorgenta.com

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures