Home/Business, Consumenten/SIERAAD Art Fair
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

SIERAAD International Jewellery Art Fair, het specifiek op sieraadvormgeving en sieraadkunst gerichte presentatieplatform voor de professioneel opgeleide sieraadkunstenaar, vindt dit najaar plaats van 7 tot en met 10 november in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Ook deze editie biedt een internationaal deelnemersaanbod waardoor de meest veelzijdige en verrassende vormen van sieraadkunst te zien en te koop zijn. Meer dan 170 ontwerpers uit alle delen van de wereld komen bijeen in de Gashouder om hun werk te presenteren en te verkopen. SAF is het enige platform in Nederland waar professionele hedendaagse sieraadvormgevers uit binnen- en buitenland hun handgemaakte werk direct en zelf aan de man brengen.

SAF wordt ook deze editie weer opgeluisterd door speciale events en spraakmakende presentaties. Zo is er onder meer het Marjan Unger Tribute. Marjan Unger was een bekende Nederlandse kunsthistoricus, publicist, leraar, designkenner en verzamelaar, maar vooral een bijzonder toegewijde pleitbezorger van het sieraad. Haar brede kijk op sieraden is weerspiegeld in haar vele publicaties waaronder “Jewellery Matters”. Dat was ook de titel van een symposium dat in de herfst van 2017 in het Rijksmuseum in Amsterdam mede door Marjan werd georganiseerd. Marjan en haar echtgenoot Gerard schonken hun omvangrijke juwelen- en sieradencollectie aan het Rijksmuseum.

Marjan Unger overleed in 2018. Om haar te eren vindt er tijdens de 18e editie van SIERAAD International Jewellery Fair een speciale ode plaats in samenwerking met het Rijksmuseum, een speciale tentoonstelling met medewerking van dertien sieraadkunstenaars.

www.sieraadartfair.com

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures