/, Consumenten/Sieraden op papier
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Hoe ontstaat een sieraad? Zoals in de Prentenkabinetten van het Rijksmuseum is te zien begint een sieraad meestal op papier: van vluchtige schets tot gedetailleerd ontwerp.

De ontwerpen van modieuze sieraden uit de 16e tot en met de 19e eeuw geven inzicht over het uiterlijk van de sieraden. Zo komen we te weten dat de sieraden uit de periode 1530-1600 hun sculpturale vormen ontleenden uit de klassiek mythologie en dat natuurlijke parels tot de meest waanzinnige diermotieven transformeerden in een sieraad.

Voor en mooi overzicht van ‘trends’ in toepassing van edelstenen en andere kostbare materialen door de eeuwen heen is de tentoonstelling Sieraden: ontwerpen in prent en tekening een aanrader.

Te zien in het Rijksmuseum t/m 26 november.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures