Home/Business, Consumenten/Symposium contemporary silverwork
Laden Evenementen

Naar aanleiding van de 19de Zilvertriënnale nodigt DIVA prominente binnen- en buitenlandse zilversmeden uit om te komen spreken over hun werk. Met de Zilvertriënnale willen we de artistieke hedendaagse zilversmeedkunst onder de aandacht brengen. Objecten zoals vazen, schalen en bestek tonen ons de trends en vernieuwingen binnen de zilversmeedkunst op het vlak van concept, techniek en vormgeving.

Opvallend voor deze 19de editie zijn kleinere voorwerpen die sierlijk en tegelijk technisch zeer verfijnd zijn. Het ontwerp is hierbij belangrijker dan de functie: wat op het eerste zicht normale gebruiksvoorwerpen lijken, zijn voor hun functie toch niet zo geschikt. De makers achter sommige van deze objecten en ideeën laten we tijdens dit symposium zelf aan het woord.

Op het programma staan de zilversmid Juliane Schölß, winnares van de 19de Zilvertriënnale. Zij neemt je mee in het ontwerp- en productieproces van haar winnende ensemble kleurrijke bekers. De twee Belgische kandidaten David Huycke en Helena Schepens komen hun werk toelichten aan de hand van een artist talk. De winnares van de jongere promotieprijs Naama Haneman komt haar tactiele werken tonen en toelichten. Zilversmid en jurylid Simone ten Hompel gaat in gesprek met Tom Iriks, atelierverantwoordelijke DIVA, over opvallende trends in de zilversmeedkunst en ze bespreken enkele van haar werken. Een must voor liefhebbers van hedendaags zilver en design!

www.divaantwerp.be

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures