/, Consumenten/Tentoonstelling Judith Bloedjes & Maike Eilers
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 24 februari om 16.00 uur. Judith Bloedjes en Maike Eilers zullen hierbij aanwezig zijn. Van 24 februari t/m 27 maart 2019.

Judith Bloedjes is keramist én goudsmid tegelijk. Porselein en zilver: de unieke combinatie van twee prachtige ambachten resulteert in een collectie sieraden (en objecten) waaruit de liefde voor schoonheid, vorm, het ambacht en het materiaal valt af te lezen.
Haar handgemaakte collectie sieraden, objecten en installaties worden al vele jaren geselecteerd voor presentaties in internationale galeries en Koninklijke paleizen en aangekocht door zowel privéverzamelaars als musea in binnen- en buitenland. Haar unieke objecten en sieraden hebben een monumentaal, industrieel uiterlijk maar bij nadere beschouwing een zachte, verfijnde uitstraling. Liefde voor schoonheid is de rode draad in haar werk. Schoonheid van het zilver en het fascinerende witte Limoges-porselein en liefde voor puur vakmanschap, waarbij de draagbaarheid van het sieraad niet uit het oog wordt verloren.
Het werd voor galeriehouder Karel Betman de hoogste tijd om deze sieraden te laten zien aan het publiek van zijn galerie, of zoals Judith Bloedjes het op haar website zelf zegt: aan het publiek van “the world famous Beeld & Aambeeld”.

Maike Eilers behaalde in 2015 haar bachelor of Fine Art aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Enschede (Aki). Haar werk bleef daarbij niet onopgemerkt want nog in hetzelfde jaar werd ze gevraagd voor verschillende groepstentoonstellingen en nog geen jaar later was haar werk al bij galerie Beeld & Aambeeld te zien. Een primeur voor de galerie en voor haarzelf, want het was haar eerste solotentoonstelling.
Met een nieuwe serie overtuigende schilderijen keert ze na drie jaar terug naar de Enschedese galerie en laat zien dat het de moeite waard is om haar werk te volgen. Hoewel ze zich nog steeds door de natuur laat inspireren en de kijker meeneemt naar haar eigen gecreëerde wereld, wordt het werk kleurrijker en abstracter. Gebaseerd op haar eigen indrukken van de natuur om haar heen schildert ze schaduwen, licht, spiegelingen en water zó, dat haar emoties zichtbaar worden. Door onscherpe en deels vervreemdende vormen en kleuren toe te voegen ontstaat een hoger abstractieniveau. Met als doel de toeschouwer (en de kunstenaar zelf) de mogelijkheid te bieden zich in het werk gezogen te voelen, daarbij te kunnen verzinken in gedachten en steeds nieuwe dingen te mogen ontdekken. Maike Eilers woont en werkt sinds kort in Keulen.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures