/, Consumenten/Tweede Pinksterdag = Zilverdag
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Met een zevende lustrum in het vooruitzicht mag de Nationale Zilverdag in Schoonhoven een begrip heten. Op Tweede Pinksterdag, 10 juni, is de historische binnenstad van Schoonhoven tussen 10.00 tot 17.00 uur één grote goud- en zilversmidsewerkplaats. Verspreid over meer dan 140 paviljoens en stands is het overal zilver wat de klok slaat.

De Nationale Zilverdag is altijd een feestje, maar in 2019 helemaal. Dan wordt de 35e verjaardag van de Zilverdag gevierd! Zilversmeden laten het publiek de fijne kneepjes van het vak zien en doen ze versteld staan tijdens de demonstraties waar ze alles maken van de sieraden tot de zilveren kunstwerken. Edelsmeden, graveurs, edelsteenspecialisten heten bezoekers welkom in de tientallen goud- en zilverateliers van de stad. Het zijn al die ateliers, samen met de enige Zilvervakschool van Nederland en het Nederlandse Zilvermuseum, die Schoonhoven al eeuwenlang dé zilverhoofdstad van het land maken. Niet alleen op Tweede Pinksterdag, maar alle dagen van het jaar.

www.zilverdag.nl

Foto: Rob Glastra

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures