Home/Business, Consumenten/Unieke zilverbeurs
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Op 19 en 20 oktober vindt in het Zilvermuseum te Schoonhoven de Zilverbeurs plaats. Verspreid over verschillende expositieruimtes zijn er die dagen in het museum stands van zilverexposanten uit Nederland, België en Duitsland. Bezoekers kunnen kennismaken met de veelzijdigheid van antiquairs en zilversmeden en krijgen zo een gevarieerd overzicht van de zilverkunst vanaf de achttiende eeuw tot heden. Alle zilveren voorwerpen zijn te koop.

Zilverevent 2.0
De afgelopen decennia leek de populariteit van zilver af te nemen, maar het edelmetaal is hard bezig aan een comeback. Tegenwoordig staat het ambacht van zilversmid opnieuw volop in de belangstelling, speelt groot zilverwerk steeds vaker een rol in interieurs en groeit het aantal verzamelaars van hedendaags werk. Daarom bundelt een groep antiquairs en zilversmeden in samenwerking met het Zilvermuseum haar krachten met deze beurs waar alles draait om zilver, zilver en nog eens zilver; zilver uit vroeger tijden, maar ook werk van hedendaagse meesters.

Deelnemers
Aan de zilverbeurs doen onder andere mee de zilversmeden Artis Causa, Dyon Seelen, Mark Alexander, Ranyart en Sybrenzilver. Deelnemende antiquairs (van barok tot modern) zijn onder andere Alexander-antiekzilverwinkel.nl, Art & Antiques Galerie St-John, Ian Panné, Rondom 1920, Stadszilver Antiek en Uta König Antiquitäten.

Extra activiteiten
Bezoekers kunnen tijdens de beurs ook lezingen door zilverspecialisten als Pieter Biesboer, Hans Breet en Janjaap Luijt en presentaties van zilverrestaurateurs Haarlemsche Zilversmederij en Rikkoert Juweliers bijwonen. De expositie Dynasty, Glinster & Glamour in het Zilvermuseum is die dagen vrij toegankelijk. Rikkoert Juweliers doet op 19 oktober mee vanuit de eigen locaties; in het EDELambachtshuys is bijvoorbeeld een bijzondere expositie van Schoonhovens zilver van 1600 – 1930 te zien.

Entreeprijs en openingstijden
Toegang op zaterdag 19 oktober en zondag 20 oktober van 10:00 uur – 17:00 uur. Entreeprijs: € 7,50; met museumkaart: € 5,00; Kinderen t/m 17 jaar: gratis. Bezoek aan Zilvermuseum inbegrepen.

www.zilverbeurs.nl
www.zilvermuseum.nl

Foto: filigrain knottenkist uit Batavia
Antiekzilverwinkel.nl

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures