Home/Business/Watches & Wonders Geneva (SIHH)
Laden Evenementen

Vanaf 2020 gaan de Salon International de la Haute Horlogerie in Genève (SIHH) en Baselworld, de twee belangrijkste evenementen in de sieraden- en horlogebranche, samenwerken. De SIHH, die overigens verder gaat onder de naam Watches & Wonders Geneva, vindt volgend jaar plaats van 26 tot 29 april in Genève. Meteen daarop aansluitend vindt Baselworld van 30 april tot 5 mei plaats in Bazel. De twee beurzen zullen tot 2024 na elkaar plaatsvinden.

Het samenvallen van de data is goed nieuws voor de hele seeursctor. Tot nu toe vond SIHH plaats in januari en Baselworld in maart, waardoor bezoekers binnen een aantal weken twee keer naar Zwitserland moesten reizen.

Fabienne Lupo, President en Managing Director van de Fondation de la Haute Horlogerie en organisator van SIHH: “Onze twee evenementen waren altijd verschillend maar vulden elkaar toch aan. De samenwerking met Baselworld zal Zwitserland nog meer op de kaart zetten als dé plek voor watchmaking op de wereld. Dit juichen wij van harte toe, want het is van belang voor iedereen.”

“Baselworld en SIHH werken voor de industrie en haar klanten. We zijn het gesprek aangegaan met SIHH en samen hebben we een oplossing gevonden die de bezoekers, de media en de hele horlogewereld ten goede komt “, aldus Michel Loris-Melikoff, Managing Director van Baselworld. “De samenwerking tussen deze twee belangrijke beurzen is een belangrijke doorbraak voor de toekomst.”

Voor de branchegenoten die beide evenementen willen bezoeken worden de reizen naar Zwitserland een stuk gemakkelijker, aldus de organisaties van beide beurzen. Deze doorbraak is naar verluidt dan ook met open armen ontvangen door de belangrijke spelers in de sector.

www.watchesandwonders.com

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures