Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

“Schoonhoven heeft meer in huis op het gebied van zilver dan veel mensen weten.” Voor Esther van Vliet en Marietta van Bokhoven reden te meer om de schouders onder de tweede editie van het Zilverweekend te zetten. Het tweetal spande zich de afgelopen maanden in om het uitgebreide programma rond te krijgen. Daarvan maken een pop-up-tentoonstelling in het Zilvermuseum, openstelling van het Klokkenmuseum en een mini-verkoopplein in het stadhuis van Schoonhoven onderdeel uit. Het Zilverweekend vindt plaats op 21, 22 en 23 september 2018.

“Als ‘zusje van’ de Nationale Zilverdag op Tweede Pinksterdag en de Nacht van het Zilver in december is het Zilverweekend gericht op het geven van een podium aan minder bekende onderdelen van Zilverstad Schoonhoven”, legt Marietta, eigenaar van Hemels Goud in Schoonhoven, uit. ,,Denk aan de graveurs, de zilvergieterij, het gilde St. Eloy en de toeleveranciers van goud- en zilversmeden.”

Met een pop-up-tentoonstelling in het Zilvermuseum wordt het jubileum van het gilde St. Eloy gevierd. De tentoongestelde items zijn allemaal werken van de gildeleden, vervaardigd in de afgelopen 30 jaar. Ook zijn er tijdens het Zilverweekend verschillende masterclasses te bezoeken, o.a. over de historie van het zilver in Schoonhoven. Stichting Stadswandeling Schoonhoven organiseert gelegenheidswandelingen ‘goud’ en ‘zilver’ en ook Argentum en het Arto Theater vervullen een rol tijdens het Zilverweekend.

Het programma voor het Zilverweekend vindt u hier.