Loading...
Federatie Goud en Zilver2018-02-05T14:47:07+00:00

De Federatie Goud en Zilver is de brancheorganisatie voor de goud-, zilver-, uurwerken- en edelstenenbranche in Nederland. De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Om deze belangen optimaal te kunnen behartigen overkoepelt de Federatie Goud en Zilver twee verenigingen: de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Deze twee verenigingen hebben elk hun eigen activiteiten. Een aantal zaken kan echter beter gezamenlijk worden ondernomen in het kader van de Federatie Goud en Zilver. Het gaat dan om de uitgave van een vakblad (Edelmetaal), het voeren van collectieve reclamecampagnes (PromotieGilde Goud Zilver Diamant) en het geven van voorlichting aan de consument.

Daarnaast zijn er activiteiten op het gebied van beveiliging, vakopleiding en marktonderzoek. Ten slotte verleent de Federatie Goud en Zilver een groot aantal diensten aan de leden, bijvoorbeeld juridische advisering en het afsluiten van CAO’s. Als lid van de FGZ profiteert u van de kennis en slagkracht van onze organisatie.

Ontdek de voordelen van een lidmaatschap

Dit doet de FGZ

  • De uitgave van een vakblad Edelmetaal

  • Het voeren van collectieve reclamecampagnes (PromotieGilde Goud Zilver Diamant)
  • Belangenbehartiging van de collectieve en individuele belangen van de aangesloten leden
  • Activiteiten op het gebied van beveiliging

  • Activiteiten op het gebied van de vakopleiding

  • Het uitvoeren van marktonderzoek

  • Dienstverlening aan de leden, bijvoorbeeld juridische advisering en het afsluiten van CAO’s

Dit is het doel van de Federatie Goud en Zilver

Het doel van de Federatie Goud en Zilver is behartiging van de collectieve en individuele belangen van de aangesloten leden, zowel op sociaal-economisch als op maatschappelijk terrein. FGZ wil de leden steunen bij de uitoefening van hun bedrijf, door het verstrekken van relevante informatie over zaken waar zij mee te maken krijgen. FGZ streeft naar het verwerven van financiële voordelen voor de leden, maar ook naar vereenvoudiging van procedures en regelingen. Daartoe sluit de FGZ mantelovereenkomsten met bedrijven en instanties. De FGZ sluit bovendien de CAO voor de branche af en onderneemt promotionele activiteiten ten behoeve van sieradenbranche.

Twee verenigingen vormen samen de Federatie Goud en Zilver

De Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ) vormen samen de Federatie Goud en Zilver (FGZ).

Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche (NJU)

De Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche (NJU) is de belangenvereniging vóór juweliers, uurwerkherstellers en taxateurs van juweliersartikelen in Nederland. Hoe meer bedrijven zijn aangesloten, hoe sterker de NJU staat. In NJU-verband zetten vertegenwoordigers van deze beroepsgroepen zich samen in voor alle voorkomende branchebrede belangen. Zo is er draagvlak voor het verwezenlijken van ambitieuze doelstellingen. De vereniging werkt samen met de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Samen vormen deze twee verenigingen de overkoepelende brancheorganisatie Federatie Goud en Zilver.

Meer informatie over de NJU

Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ)

De Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ) verenigt en vertegenwoordigt de Nederlandse goud- en zilversmid. VGZ biedt leden individuele ondersteuning en advisering op commercieel, sociaal, juridisch, maatschappelijk en bedrijfseconomisch gebied. Daarnaast zet de VGZ zich actief in om het vak nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen. De vereniging werkt samen met de Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche (NJU). Samen vormen deze twee verenigingen de overkoepelende brancheorganisatie Federatie Goud en Zilver.

Meer informatie over de VGZ

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures