Het schooljaar 2019 – 2020 staat voor Zadkine Vakschool Schoonhoven in het teken van jubilea. De school viert dit najaar 100 jaar Uurwerktechniek en in 2020 het 125-jarig bestaan. Een van de festiviteiten in het jubileumjaar is het FEEG symposium, van 25 tot 27 januari 2020.

Na Vicenza, Barcelona, Parijs en Londen is nu Schoonhoven host voor het evenement van FEEG (Federation of European Education in Gemmology). Het is de tweede keer dat Schoonhoven het symposium mag huisvesten, eerder gebeurde dit al in 2010. Het symposium wordt met het oog op het jubileum naar Nederland gehaald.

Thema ‘verbinden’
Vakschool Schoonhoven treft de voorbereidingen in samenwerking met het Gemmologisch Gilde Nederland (GGN), dat ook een jubileum viert: het 25-jarig bestaan. De doorlopende lijn tijdens het FEEG symposium 2020 is het thema ‘verbinden’. De verbinding tussen branchegenoten, tussen nationaal en internationaal en tussen de diverse betrokken partijen zoals het GGN, Gemma en de Nederlandse Lapidaristen Club (NLC). Ook is het symposium een ‘bindmiddel’ tussen oud-studenten en huidige studenten. Kortom: verbinden in al zijn facetten.

Uniek
Dat de Vakschool Schoonhoven in dit bijzondere jubileumjaar het FEEG congres kan organiseren is bijzonder, vindt directeur Karin Voskamp: ”Maar niet uniek. Uniek is de jarenlange verbinding tussen de acht Europese landen die tijdens dit symposium fonkelt als de mooiste edelsteen.”
Tünde Bartfai, docent Edelsteenkunde en organisator van het FEEG symposium voegt toe: “Het is weliswaar een edelsteenkundig symposium, maar het mooie is dat edelstenen met alle facetten binnen de branche iets te maken hebben en alles verbinden. Dit proberen we ook met ons FEEG Symposium te doen door een programma te bieden voor iedereen in de branche. Er zijn lezingen van topmensen uit de branche, workshops voor eenieder om te volgen en genoeg om te beleven.”

Toverachtig
“Wij delen de passie om de deskundigheid in de gemmologische opleidingen op een topniveau te houden,” vertelt Karin. “We hebben grote namen als gastsprekers en toverachtige workshops. Een tipje van de sluier is de workshop Gemewizard van de wereldwijde expert Menahem Sevdermish. Sevdermish is auteur van het boek The Dealer’s Book of Gems and Diamonds. Dit vakgebied spreekt tot de verbeelding. En bovendien, ook voor mij geldt: diamonds are a girls best friend!”

Klik hier voor het Programma FEEG symposium

Bijou Moderne en Herens & Herens sponsoren jubileumjaar
Het jubileumjaar wordt mede mogelijk gemaakt door Bijou Moderne, groothandel voor de juwelier, horlogemaker, goud- en zilversmid. Bijou Moderne is trots om Diamantsponsor van het jubileumjaar te zijn. “Vakschool Schoonhoven is voor ons erg belangrijk, daar komen onze nieuwe klanten voor de toekomst vandaan,” aldus Sylvia Helmink van Bijou Moderne. Ook Herens & Herens, leverancier van gereedschap, edelmetaal en fournituren voor de goud- en zilversmid, bezegelt de samenwerking met Vakschool Schoonhoven d.m.v. een sponsoringsbijdrage.

Draagt u het jubileumjaar en Vakschool Schoonhoven een warm hart toe? Word ook sponsor! Bekijk de mogelijkheden op www.zadkine.nl/jubileumjaar