//Fraudemeldpunt is nu fraudehelpdesk

Fraudemeldpunt is nu fraudehelpdesk

Regelmatig ontvangt het secretariaat van de Beveiligingscommissie meldingen van bedrijven die spookfacturen hebben ontvangen. De fraudehelpdesk, voorheen fraudemeldpunt, heeft een nieuwe website en geeft veel informatie over acquisitiefraude.

Spookfacturen: blijf alert!

Ondernemers, stichtingen, verenigingen en (semi)-overheden ontvangen en betalen geregeld facturen in de veronderstelling dat het een echte rekening betreft. Meestal gebeurt dat als er iets herkenbaars op staat als “verplicht”, “handelsregister”, “telefoongids” of “heffing”. Wie ook de kleine lettertjes leest, ziet dat het een factuur lijkt maar in werkelijkheid een aanbieding is. En eenmaal betaald is het geld weg.

Hoe kan betalen van spooknota’s worden voorkomen?

  • Betaal nooit een factuur zonder minimaal één controle
  • Bekijk facturen altijd kritisch (routine speelt de zenders van spookfacturen in de kaart)
  • Lees kritisch, check óók de kleine lettertjes
  • Check of de spookfactuur al op de lijst van de Fraudehelpdesk staat

NL Domein

NL Domein stuurt wederom spookfacturen naar ondernemers. Als u de kleine lettertjes leest, ziet u dat het om een aanbieding gaat. Betaal deze factuur dus niet!

VOOR MEER INFORMATIE: WWW.FRAUDEHELPDESK.NL
Door |2017-04-20T16:30:47+00:008 december 2016|Rubriek Beveiligingsnieuws|Label: |

Over de auteur:

Redacteur vakblad Edelmetaal.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures