glittering as Gold

Fraai boek over Afrikaanse sieraden

Glittering as Gold, The Harry en Miep Schillings Collection of West and Central African Bronze Adornments is een mooi vormgegeven boek over West- en Midden-Afrikaanse bronzen sieraden door kunsthistoricus Arnold Wentholt.

Harry en Miep Schillings zijn verzamelaars van onder meer Aziatische en Afrikaanse sieraden. Beiden zijn hartstochtelijke liefhebbers van wat waardevol en kunstzinnig is en wat traditie en eerbied voor het verleden uitstraalt. Hun totale collectie uit West- en Midden-Afrika bestond uit circa 500 objecten. De collectie is inmiddels voor een groot deel weggegeven aan musea, maar de 100 meest interessante sieraden zijn van tevoren geselecteerd en in het prachtige boekwerk Glittering as Gold opgenomen. Elk object is in het boek afgebeeld en helder beschreven door Arnold Wentholt, met vermelding van de herkomst en uitleg van de functies van het sieraad binnen een stam of cultuur.

De gehele verkoopopbrengst van de uitgave komt ten goede aan de Stichting Kinderhulp Burkina Faso in Roermond. Deze stichting heeft één doel: kinderen de kans geven op een goede toekomst. Het Limburgse echtpaar is onder de indruk van het vele goede werk van deze stichting en heeft zelfs een kleuterschool in dit land geadopteerd.

De uitgave Glittering as Gold is het eindresultaat van dertig jaar verzamelen. De combinatie (primitieve) sieraden en het goede doel maken het boek zeer geschikt als relatiegeschenk. Daarnaast is het een aanwinst voor de boekenkast van sieradenliefhebbers. Het 200 pagina’s tellende boek kost € 50 (+ € 7 verzendkosten) en is te bestellen via de website van de stichting, www.kinderhulpbf.nl, en de uitgever, www.ethnographicartbooks.com.