/, Nieuws, Opleidingsnieuws/Groeiend aantal mensen kiest voor edelsmid als beroep

Groeiend aantal mensen kiest voor edelsmid als beroep

Vandaag bracht de NOS in het nieuws dat een snel groeiend aantal mensen zich toelegt op het maken van unieke sieraden. Velen van hen maken hier uiteindelijk een beroep van, maar hierbij wordt wel een kanttekening geplaatst: niet al die edelsmeden hebben namelijk een branche-erkende vakopleiding gevolgd.

In Nederland is Vakschool Schoonhoven de enige onderwijsinstelling waar branche-erkende mbo-opleidingen tot goud- en zilversmid (en ook juwelier en uurwerkmaker) worden aangeboden. Daarbij speelt de school in op de veranderende arbeidsmarkt en de vraag van de consument. Voor de diverse opleidingen investeert de school in nieuwe technieken en materialen (3D-ontwerpen, graveren, edelsteenkunde e.d.) Naast regulier mbo-onderwijs biedt Vakschool Schoonhoven, onderdeel van ROC Zadkine, ook diverse branche-erkende commerciële, technische en creatieve cursussen en trainingen aan.

Beluister het NOS-Radio1 journaal over dit onderwerp en/of lees het artikel van de NOS

Lees hier meer over de branche-erkende opleidingen

Foto: Maurits van Hout

Door |2018-04-13T17:05:10+00:009 april 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws, Opleidingsnieuws|Label: , |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures