/, Nieuws/Hamilton: een eeuw ontwikkelingen in de luchtvaart

Hamilton: een eeuw ontwikkelingen in de luchtvaart

Hamilton viert dat het merk al 100 jaar lang tijd registreert in het luchtruim met een limited edition horloge, de Hamilton Khaki X-Wind Auto Chrono Limited Edition.

De 2018 Limited Edition is gebaseerd op de oorspronkelijke Khaki X-Wind Auto Chrono en zit vol luchtvaartfuncties voor piloten. Hij biedt technisch perspectief met onder andere de baanbrekende zijwindcalculator van het origineel.

De Khaki X-Wind Auto Chrono Limited Edition, met slechts 1.918 individueel genummerde onderdelen, heeft een robuuste 45 mm roestvrijstalen kast. Binnenin de kast bevindt zich de H-21-Si, het eerste Hamilton chronograafuurwerk met een silicium spiraalveer. Dit materiaal maakt het uurwerk volgens het merk nog nauwkeuriger aangezien silicium niet magnetisch is en minder gevoelig is voor schokken. Dat is een belangrijke eigenschap voor piloten, omdat zij zich vaak bevinden in omgevingen met hoge magnetische velden, zoals vliegvelden. Bovendien is het uurwerk door het COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) gecertificeerd als chronometer, aldus Hamilton.

Hamilton meldt verder dat dankzij nieuw vormgegeven wijzers en zandkleurige Super-LumiNova® cijfers met neongroen ‘glow in the dark, het horloge nog beter afleesbaar is. Door de gelaagde zwarte wijzerplaat kan het oog makkelijk navigeren tussen de drie tellers, het dag/datum-venster op 9 uur en de draaibare binnenste bezels. De X-vorm die te zien is tussen de drukknoppen en kronen rondom de kast maakt dit multidimensionale thema compleet.

De ‘H’-gesp en robuuste leren band zijn in de typische Hamilton luchtvaarstijl en er is ook een metalen band voor wie liever een compleet stalen look heeft. Met de zijwindcalculator op de draaiende bezel zorgt de Khaki X-Wind Auto Chrono Limited Edition voor Hamiltons beste tijdregistratie in de luchtvaart.

Nauwkeurigheid, innovatie, een voorliefde voor avontuur en focus op precisie hebben er volgens het merk allemaal toe bijgedragen dat Hamilton het voorkeursmerk van professionele vliegers is geworden, om hen bij te staan in de cockpit. Met trots viert het merk dan ook de eerste eeuw van tijdregistratie in het luchtruim met een precisiehorloge dat het verleden, het heden en de toekomst van het luchtvaarterfgoed vertegenwoordigt.

www.hamiltonwatch.com

Door |2018-08-03T15:26:06+01:004 augustus 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures