Een deel van de aantrekkingskracht van de Jazzmaster-collectie is de mooie balans tussen moderne esthetiek en traditioneel horlogevakmanschap. Deze meest verfijnde serie van de Hamilton-collecties, verwelkomt in 2019 nieuwe helden in de vorm van gloednieuwe automatische chronografen. Hun ingetogen stijl is al een stijl op zich.

Het moderne automatische H-21 chronograafuurwerk heeft een datumfunctie en een consequente 60-uurs gangreserve. Het uurwerk is gebaseerd op het traditionele ETA 7750 Valjoux uurwerk, dat bekend staat om zijn kwaliteit en is aangepast en krachtiger gemaakt om te kunnen voldoen aan de eisen van het moderne leven.

De gepolijste roestvrijstalen kasten zijn mannelijk qua verhoudingen maar subtiel qua constructie, met een licht gebogen profiel. Het saffierglas beschermt de witte, antracietkleurige en blauwe zonnestraalwijzerplaten, die kenmerkend zijn vanwege hun diepte, door contrasterende glans te gebruiken om onderscheid te maken tussen de hoofdwijzerplaat en de chronograaftellers.

Camelkleurige, grijze en bruine leren bandjes maken de look compleet met een traditioneel alligatorprintpatroon en een matte behandeling, die een eigentijdse draai geven aan een traditionele band.

De naam Jazzmaster weerspiegelt de Amerikaanse spirit. De Amerikaanse ‘roots’ gaan helemaal terug tot 1892, naar Lancaster, Pennsylvania. In diezelfde tijd ontstond de Jazz, waarbij verschillende muziekstijlen bij elkaar kwamen die een nieuw en spannend geluid creëerden. De Jazzmaster is een knipoog naar waar het allemaal begon voor Hamilton.

www.hamiltonwatch.com