“Without liberty, life is a misery”. Dit bekende citaat is van Andrew Hamilton. Hij sprak in de 18e eeuw het Pennsylvania Huis van Afgevaardigden toe en was een belangrijke voorvechter van de vrijheid van meningsuiting. Bovendien was hij een van de oprichters van Lancaster, Pennsylvania en was hij de eigenaar van de oorspronkelijke locatie van de Hamilton Watch Company, die is vernoemd naar hem. Zijn citaat staat met laser gegraveerd op alle prachtige horlogebanden van de nieuwe collectie Spirit of Liberty Automatic.

De klassieke maar opvallende kleurencombinaties zijn onder andere een oestergrijze wijzerplaat met ultramarijnblauwe band, een champagnekleurige wijzerplaat met een donkergroene band en een sepiakleurige wijzerplaat met een omberbruine band. Elke band is gemaakt van zeer hoogwaardig zacht leer en heeft een met de hand aangebrachte patinalaag, waardoor elke band uniek is.

Eerbetoon
“We hebben ons laten inspireren door een man uit de 18e eeuw en wat technologie uit de 21e eeuw toegevoegd in de vorm van het geweldige automatische H-10 uurwerk met wel 80 uur gangreserve. De superieure gangreserve biedt de vrijheid om een weekend lang de tijd te vergeten zonder maandagochtend ook maar een seconde gemist te hebben. Wij zijn er trots op dat we een collectie nieuwe Amerikaanse klassiekers hebben geproduceerd die een eerbetoon zijn aan een man die wist hoe belangrijk vrijheid is”, aldus Hamilton.

Overige kenmerken
Kast: 42 mm roestvrij staal
Wijzerplaat: Sepia / champagne / grijze wijzerplaat
Wijzers: Vernikkelde uren-, minuten- en secondewijzers en Roségoudgekleurde uren-, minuten- en secondewijzers
Uurwerk: H-10 automatisch uurwerk met 80 uur gangreserve, datumfunctie
Horlogeband: Bruin-/groen-/blauwleren band met patina en lasergravering “Without liberty life is a misery”, vouwsluiting
Glas: Saffierglazen horlogeglas met anti-reflectiecoating
Waterdichtheid: 5 bar (50m)

Over Hamilton
Hamilton is in 1892 opgericht in Lancaster, in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Hamilton-horloges combineren de Amerikaanse spirit met de ongekende precisie van de nieuwste Zwitserse uurwerken en technologieën. Bekend om haar innovatieve design heeft Hamilton een sterke positie in Hollywood verworven – met producten die te zien zijn in meer dan 500 films. Het merk heeft ook sterke, historische banden met de luchtvaart. Hamilton is lid van de Swatch group, de grootste horlogeproducent en distributeur ter wereld.

www.hamiltonwatch.com