//Handgemaakte zilveren sieraden uit Pakistan

Handgemaakte zilveren sieraden uit Pakistan

De collectie van de Pakistaanse ontwerpster Amna Shariff bestaat vrijwel helemaal uit zilveren sieraden. Zilver is haar favoriete edelmetaal. “Zilver staat voor eerlijkheid en puurheid, het is licht en stralend, het symbool voor liefde en verlangen, voor sensualiteit en verleiding. Niets beschrijft mijn visuele vocabulaire meer dan het metaal zelf.” Ze maakt voor haar sieraden gebruik van edelstenen, maar alleen dan als dat wat toevoegt aan haar ontwerp.

Amna Shariff maakte een aantal carrièreswitches voordat ze haar werkelijke passie vond: het ontwerpen en maken van zilveren sieraden. Na haar studie communicatie en gewerkt te hebben als journalist en columnist startte ze in 1994 een kunstgalerie. Een nieuwe fase in haar leven begon toen ze een cursus sieraden maken in Londen ging volgen. Hier leerde ze te werken met edelmetalen. Ze ontdekte haar liefde voor handgemaakte sieraden en haar passie voor zilver.

Klik hier voor het gehele artikel in Edelmetaal magazine maart 2019.

www.amnashariff.com

Door |2019-03-11T12:23:04+01:0011 maart 2019|Rubriek Nieuws|Label: , , |

Over de auteur:

Linda is een van uw eerste aanspreekpunten bij de FGZ. Zij beantwoordt uw vragen of verwijst u door. Daarnaast ondersteunt zij de secretariaten en verricht zij secretarieel werk t.b.v. diverse projecten zoals Beleef het Sieraad. Linda organiseert de bijeenkomsten en is samen met Joke verantwoordelijk voor onze website.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures