//Holthinrichs Watches lanceert nieuw model

Holthinrichs Watches lanceert nieuw model

Het Nederlandse horlogemerk Holthinrichs Watches brengt dit voorjaar een nieuw model uit. RAW Ornament is de opvolger en industriële tegenhanger van Ornament 1, gemaakt door de in Delft gevestigde horlogemaker en ontwerper Michiel Holthinrichs.

Holthinrichs Watches pioniers in de horlogewereld met 3D-printen en laat in zijn nieuwste model de industriële karaktereigenschappen van deze techniek volledig tot uiting komen. De kast van zijn eerste model Ornament 1 polijst Holthinrichs volledig met de hand, om een klassiek en tijdloos horloge te creëren. De stilistisch contrasterende RAW Ornament is zo ontworpen, dat alleen selectieve details van het model in hoogglans afgewerkt worden. Door de intrinsieke esthetiek van het maakproces te tonen, beoogt Holthinrichs het horloge een contemporaine uitstraling te geven. Het ontwerp van RAW Ornament is geïnspireerd op het werk van vroegmoderne architecten, zoals Le Corbusier, Oscar Niemeyer en Eero Saarinen. In hun geest toont Holthinrichs de constructie van het horloge en is hij eerlijk over de materialen die hij gebruikt. RAW Ornament is volledig in eigen beheer ontworpen en ontwikkeld.

Specificaties
De kast, gesp en kroon van RAW Ornament zijn 3D-geprint in chirurgisch staal. Het uurwerk (ETA 7001) is handmatig afgewerkt, gegraveerd en aan de achterzijde zichtbaar. De wijzerplaat is gesatineerd en wordt samen met de wijzers handmatig in huis vervaardigd.

Holthinrichs Watches
In 2016 lanceerde Michiel Holthinrichs (28) zijn eerste horloge en tevens het eerste volledig afgewerkte 3D-geprinte horloge ter wereld: Ornament 1. Een jaar later opende hij zijn atelier aan de grachten in het historische centrum van Delft.

www.holthinrichswatches.com

Door |2019-01-22T14:26:35+00:0022 januari 2019|Rubriek Nieuws|Label: , |

Over de auteur:

Linda is een van uw eerste aanspreekpunten bij de FGZ. Zij beantwoordt uw vragen of verwijst u door. Daarnaast ondersteunt zij de secretariaten en verricht zij secretarieel werk t.b.v. diverse projecten zoals Beleef het Sieraad. Linda organiseert de bijeenkomsten en is samen met Joke verantwoordelijk voor onze website.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures