/, Nieuws/Horlogemaker brengt ode aan Delft

Horlogemaker brengt ode aan Delft

Michiel Holthinrichs (28), Delftse horlogemaker en oprichter van het exclusieve horlogemerk Holthinrichs Watches, presenteert deze zomer het eerste 3D-geprinte massief gouden horloge met op Delfts Blauw aardewerk geïnspireerd handmatig vervaardigde wijzerplaat. Hij vervaardigde dit model in zijn Atelier Holthinrichs, gelegen in het historische centrum van Delft.

De in Delft tot bouwkundige opgeleide Holthinrichs presenteerde eerder zijn eerste model ‘Ornament 1’ – dat kenmerkt wordt door een architectonische benadering van het ontwerp – en opende vorig najaar zijn horlogeatelier. Hier ontwikkelt hij horloges volgens een naar eigen zeggen ‘nieuwe ambacht’, waarmee hij zich afzet tegen de conservatieve Zwitserse horloge-industrie. Daarnaast voert hij reparaties en renovaties uit van mechanische horloges.

Nieuwe ambacht
De ‘Ornament 1’ is het eerste stalen 3D-geprinte horloge ter wereld, dat de mogelijkheden van deze techniek incorporeert in het ontwerp. Michiel gebruikt de innovatieve techniek om vormen te creëren die met conventionele methodes uitgesloten zijn. Hij combineert metaalprint technologie met ambachtelijk handmatige afwerking.

Delft Blue 18k
Deze zomer presenteert Holthinrichs een speciale editie van ‘Ornament 1’: een massief 18-karaats 3D-geprint gouden model met een volledig met de hand gemaakte wijzerplaat. Het ontwerp van de wijzerplaat heeft een Delftsblauwe kleurstelling en is een eerbetoon aan Delft, de stad waar Holthinrichs gevormd is tot de ontwerper die hij nu is.

www.holthinrichswatches.com

Door |2018-08-13T11:09:13+01:0010 augustus 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures