Voor hun speciale gedenkhorloges zijn de broers Johnny en Robert Spies van 1915 watches een samenwerking aangegaan met Eturnal, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van as in gedenksieraden- en objecten.

Een minuut stilte. Terugdenken aan de mooie tijd die we met onze dierbare hebben gehad. Tijd en dood zijn altijd al aan elkaar verbonden. Deze gedachte brachten Clarita Sloot van Eturnal en de broers van 1915 watches een half jaar geleden samen.

Eturnal heeft jaren ervaring in het respectvol verwerken van as in bijzondere gedenksieraden en gedenkobjecten. Voor de gedenkhorloges van 1915 watches wordt de wijzerplaat van een bestaand horloge vervangen door een wijzerplaat van hars waarin de as van een dierbare word verwerkt. “Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere materialen om onze horloges iets speciaals mee te geven in de wijzerplaat. De samenwerking met Eturnal biedt de mogelijkheid om een wijzerplaat persoonlijker te maken dan ooit”, aldus Robert Spies.

Er kan gekozen worden uit vijf verschillende houtsoorten en de as kan worden verwerkt in negen verschillende harskleuren. De as kan worden langs gebracht op het kantoor van 1915 watches of worden opgestuurd. Ook over dit laatste hebben de broers goed nagedacht. Robert: “Het is immers best een gek idee om as van een dierbare per post te versturen. Dit gevoelige onderdeel in het proces leiden we in goede banen met een speciale verzendkit. Door de juiste verpakkingsmaterialen te bieden kan de as zorgeloos worden verstuurd. Ook garanderen we dat er respectvol met de as wordt omgegaan. En wordt niet alle as gebruikt, dan wordt het restant netjes teruggestuurd.”

www.1915watches.com/gedenkhorloge/