Het programmaonderdeel Silver Challenge, een van de must-sees tijdens de Nationale Zilverdag, heeft een primeur: voor het eerst mogen ook kinderen tussen 7 en 15 jaar meedoen aan een Junior Challenge. De kinderen worden uitgedaagd om een eigengemaakte feestsieraad te vervaardigen. De materiaalkeuze is vrij. De wedstrijd sluit aan op het thema van de Silver Challenge voor volwassenen: ‘feest’. Dat is natuurlijk niet voor niets; op 10 juni 2019, Tweede Pinksterdag, wordt de 35e verjaardag van de Nationale Zilverdag in Schoonhoven gevierd.

Al jaren is in de Hoge Vierschaar onder het stadhuis van Schoonhoven een bijzondere expositie te zien tijdens de Nationale Zilverdag: de Silver Challenge. Hier tonen talenten hun topstukken op een expositie en jureren bezoekers het gepresenteerde werk. De prijsuitreiking vindt dezelfde dag al plaats. Met oog op het 35-jarig jubileum is het thema van de Silver Challenge – hoe kan het ook anders – Feest.

De organisatie stelt de inschrijving voor het eerst ook open voor kinderen tussen de 7 en 15 jaar. Hun inzendingen moeten vóór 1 mei 2019 aangeleverd zijn en worden vooraf gejureerd.

Kinderen of hun ouders maken hun deelname kenbaar via de website https://www.zilverdag.nl/junior-challenge/.

Het werkstuk ‘Mother Nature’s Son’ waarmee Anne Middelkoop-Herens de 1e prijs won van de Silver Challenge 2018.