/, Ledennieuws, Nieuws/Junior Challenge tijdens Nationale Zilverdag

Junior Challenge tijdens Nationale Zilverdag

Het programmaonderdeel Silver Challenge, een van de must-sees tijdens de Nationale Zilverdag, heeft een primeur: voor het eerst mogen ook kinderen tussen 7 en 15 jaar meedoen aan een Junior Challenge. De kinderen worden uitgedaagd om een eigengemaakte feestsieraad te vervaardigen. De materiaalkeuze is vrij. De wedstrijd sluit aan op het thema van de Silver Challenge voor volwassenen: ‘feest’. Dat is natuurlijk niet voor niets; op 10 juni 2019, Tweede Pinksterdag, wordt de 35e verjaardag van de Nationale Zilverdag in Schoonhoven gevierd.

Al jaren is in de Hoge Vierschaar onder het stadhuis van Schoonhoven een bijzondere expositie te zien tijdens de Nationale Zilverdag: de Silver Challenge. Hier tonen talenten hun topstukken op een expositie en jureren bezoekers het gepresenteerde werk. De prijsuitreiking vindt dezelfde dag al plaats. Met oog op het 35-jarig jubileum is het thema van de Silver Challenge – hoe kan het ook anders – Feest.

De organisatie stelt de inschrijving voor het eerst ook open voor kinderen tussen de 7 en 15 jaar. Hun inzendingen moeten vóór 1 mei 2019 aangeleverd zijn en worden vooraf gejureerd.

Kinderen of hun ouders maken hun deelname kenbaar via de website https://www.zilverdag.nl/junior-challenge/.

Het werkstuk ‘Mother Nature’s Son’ waarmee Anne Middelkoop-Herens de 1e prijs won van de Silver Challenge 2018.

Door |2019-02-12T10:19:59+00:0012 februari 2019|Rubriek Branchenieuws, Ledennieuws, Nieuws|Label: , , |

Over de auteur:

Linda is een van uw eerste aanspreekpunten bij de FGZ. Zij beantwoordt uw vragen of verwijst u door. Daarnaast ondersteunt zij de secretariaten en verricht zij secretarieel werk t.b.v. diverse projecten zoals Beleef het Sieraad. Linda organiseert de bijeenkomsten en is samen met Joke verantwoordelijk voor onze website.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures