Het Nederlands Zilvermuseum is dit jaar 40 jaar gevestigd in de Zilverstad Schoonhoven. En wie jarig is trakteert. Het eerste cadeau dat het museum weggeeft is voor alle kinderen. Namelijk gratis toegang tot het Zilvermuseum. Het museum wil hiermee voor ouders en grootouders de drempel verlagen om het Zilvermuseum te bezoeken met hun (klein-) kinderen. En hoopt hiermee vele jonge bezoekers te mogen ontvangen die het feest met het museum mee vieren.

Speciale kinderactiviteiten
Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum wordt een feestelijke tentoonstelling georganiseerd met bijzonder zilver van het juweliershuis Christofle. Groot zilverwerk dat gebruikt wordt bij speciale gelegenheden. De bezoeker waant zich op een groot en luxueus feest. Voor kinderen is er een speciaal programma met activiteiten waarin feest centraal staat. Aan de hand van de tentoonstelling wordt er met speurtochten, apps, rondleidingen en workshops gekeken naar hoe men in Nederland feest viert.
Uiteraard worden er het gehele jaar door speciaal voor kinderen activiteiten georganiseerd zoals een kinderfilmmiddag, zilversmid voor een dag, de MuseumJeugdUniversiteit en zilverproeven.

Meer informatie
Alle activiteiten voor kinderen in het Zilvermuseum worden kenbaar gemaakt op de website en Facebookpagina van het museum.

www.zilvermuseum.com