Horlogemerk Klokers mocht onlangs de German Design Award 2019 ontvangen. Het merk kreeg de prijs in de categorie luxegoederen voor het model KLOK-01. Naast deze prijs viert het merk dit jaar het vijfjarige bestaan.

De German Design Award wordt toegekend aan bedrijven die producten op de markt brengen die baanbrekend zijn in het Duitse en internationale landschap. “Het was al een erkenning om genomineerd te zijn voor deze prijs, maar om één van de winnaars te zijn is een grote eer”, aldus Klokers.

Klokers viel tussen de andere inzendingen op door het innovatieve verwisselbare systeem en de originele wijzerplaat. De KLOK-01 is een watch head dat naar eigen wens op diverse banden gemonteerd worden door middel van een gepatenteerd fixing system. Niet alleen kan de watch head rondom de pols gedragen worden met een band van textiel voor een casual of een leren band voor een klassiekere look, het kan óók op tassen en notebooks bevestigd worden met het KWEL-accessoire.

Klokers introduceerde met de KLOK-01 een nieuwe manier van tijdsweergave. De wijzerplaat van het model bestaat uit twee disks, eentje voor de uren en minuten en eentje voor de seconden. De disks tonen de tijd op een verticale lijn aan de bovenkant van de wijzerplaat.

Het merk viert dit jaar het vijfjarige bestaan, heeft inmiddels meer dan 300 verkooppunten, een wereldwijd distributienetwerk én een eerste flagshipstore in Annecy, de stad waar het merk geboren is.

www.klokers.com