/, Nieuws/Klokers wint prestigieuze Duitse designaward

Klokers wint prestigieuze Duitse designaward

Horlogemerk Klokers mocht onlangs de German Design Award 2019 ontvangen. Het merk kreeg de prijs in de categorie luxegoederen voor het model KLOK-01. Naast deze prijs viert het merk dit jaar het vijfjarige bestaan.

De German Design Award wordt toegekend aan bedrijven die producten op de markt brengen die baanbrekend zijn in het Duitse en internationale landschap. “Het was al een erkenning om genomineerd te zijn voor deze prijs, maar om één van de winnaars te zijn is een grote eer”, aldus Klokers.

Klokers viel tussen de andere inzendingen op door het innovatieve verwisselbare systeem en de originele wijzerplaat. De KLOK-01 is een watch head dat naar eigen wens op diverse banden gemonteerd worden door middel van een gepatenteerd fixing system. Niet alleen kan de watch head rondom de pols gedragen worden met een band van textiel voor een casual of een leren band voor een klassiekere look, het kan óók op tassen en notebooks bevestigd worden met het KWEL-accessoire.

Klokers introduceerde met de KLOK-01 een nieuwe manier van tijdsweergave. De wijzerplaat van het model bestaat uit twee disks, eentje voor de uren en minuten en eentje voor de seconden. De disks tonen de tijd op een verticale lijn aan de bovenkant van de wijzerplaat.

Het merk viert dit jaar het vijfjarige bestaan, heeft inmiddels meer dan 300 verkooppunten, een wereldwijd distributienetwerk én een eerste flagshipstore in Annecy, de stad waar het merk geboren is.

www.klokers.com

Door |2019-01-22T10:21:01+00:0021 januari 2019|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: , |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures