//Megasmaragd van ruim een kilo gevonden in Zambia

Megasmaragd van ruim een kilo gevonden in Zambia

In Zambia is een smaragd gevonden van meer dan een kilo. Geologen ontdekten de heldergroene edelsteen van 5655 karaat in de Kagem-mijn in de provincie Copperbelt. Dat heeft het bedrijf Gemfields bekendgemaakt.

Het enorme kristal zal in november in Singapore worden geveild. Gemfields wilde geen prijsindicatie geven. De waarde van smaragd is veel moeilijker in te schatten dan van diamant. Tien procent van de opbrengst gaat in elk geval naar twee Zambiaanse dierenbeschermingsorganisaties, waarmee de exploitant van de mijn samenwerkt.
De edelsteen is gedoopt tot “Leeuwensmaragd”. Ongeslepen smaragden krijgen maar zelden een naam. Dat gebeurt alleen als ze zeer bijzonder zijn.

Volgens Gemfields zijn er wereldwijd zo’n 24 bekend, de meesten met een gewicht van minder dan 1000 karaat.

Door |2018-11-02T16:07:16+00:002 november 2018|Rubriek Nieuws|

Over de auteur:

Linda is een van uw eerste aanspreekpunten bij de FGZ. Zij beantwoordt uw vragen of verwijst u door. Daarnaast ondersteunt zij de secretariaten en verricht zij secretarieel werk t.b.v. diverse projecten zoals Beleef het Sieraad. Linda organiseert de bijeenkomsten en is samen met Joke verantwoordelijk voor onze website.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures