Nederland is populair, zeker voor een citytrip. Veel buitenlanders willen graag een tastbaar souvenir meenemen. Juweliers kunnen de toeristen op een leuk idee brengen, aldus Mio Sieraden in Amsterdam; door ze bekende Nederlandse items als een tulp, geveltje, fiets, klompen of molen in miniformaat aan te bieden.

Alle sieraadsouvenirs zijn ontworpen door designer/goudsmid Myrna Floor van Mio Sieraden. “Deze frisse sieraden zijn anders dan andere, vergelijkbare sieraden. Door het strakke design heeft de serie een eigentijdse uitstraling. De sieraden zijn van gerhodineerd zilver, er hoeft dus niet gepoetst te worden, en ze zijn stuk voor stuk zorgvuldig afgewerkt. Ze kunnen op verschillende manieren gedragen worden; natuurlijk als bedel, maar ook in combinatie met het fijne kettinkje. Een fraai en modern aandenken aan ons land.”

De sieraden zijn mini en nemen dus heel weinig ruimte in, benadrukt Myrna. “In feite heeft u er geen omkijken naar. De bedels worden geleverd in een opvallende display in de vorm van een Nederlands trapgeveltje die vijf bedels, vier bijpassende kettinkjes en vier armbandjes bevat. Zet de display op een zichtbare plek en de sieraden doen de rest. Makkelijker verkopen kan niet. En er wordt ook nog een leuke verpakking bij geleverd.”

Myrna is sinds zestien jaar goudsmid en heeft de sieraden uitgebreid getest. “Ik heb met verschillende ontwerpen proefgedraaid. Uiteindelijk bleven de bedels, die een hoge omloopsnelheid bleken te hebben, over. Voor meer informatie over de verkoop van deze souvenirsieraden: info@miosieraden.nl of 020-624 15 17.

www.miosieraden.nl