/, Nieuws/Naar het evenbeeld van de schildpad

Naar het evenbeeld van de schildpad

Certina is partner van de Sea Turtle Conservancy (STC), een organisatie die zich inzet voor het behoud van de zeeschildpad en zijn natuurlijke leefomgeving. De Zwitserse horlogemaker ontwierp daarom een speciaal model om zijn verbondenheid met dit goede doel te illustreren. De DS Action Diver Sea Turtle Conservancy Special Edition combineert Certina’s expertise met de duurzame doelstellingen van de STC in een exceptioneel duikhorloge.

Aquamarijn is de kleur van de Sea Turtle Conservancy. De in Florida gevestigde organisatie zet zich al sinds 1959 in voor de zeeschildpad – hetzelfde jaar als waarin het Certina DS Concept in Europa werd gelanceerd. Het DS Concept gaf de moderne horlogemakerij naar eigen zeggen nieuwe niveaus van betrouwbaarheid, duurzaamheid en precisie en is tegenwoordig een gezocht kenmerk in elk Certina horloge.

De overeenkomst tussen deze kwaliteiten en de edele schildpad maakte het een logische keus om de schildpad tot symbool van het DS Concept te verheffen. Het recente partnerschap met de Sea Turtle Conservancy was dan ook een natuurlijke vervolgstap. De toewijding, missie en expertise van beide partners worden samengebracht in een exceptioneel horloge, waarvan de opbrengsten deels worden afgedragen aan de STC om de duurzame doelstellingen van deze organisatie te verwezenlijken.

De DS Action Diver Sea Turtle Conservancy is zowel boven als onder water in zijn element en voldoet aan alle eisen van de ISO 6425 norm voor duikhorloges. Het automatische Powermatic 80 uurwerk met zijn 80 uur gangreserve is gezet in een roestvrijstalen kast met een diameter van 43 mm. Een eenzijdig draaibare bezel, overdadig gebruik van Super-LumiNova®, een geschroefde kroon en een geschroefd kastdeksel completeren het ultra-sterke DS Concept en garanderen een waterdichtheid tot een diepte van 300 meter. De gesatineerde roestvrijstalen band heeft een vouwsluiting met dubbele drukkers en een duikextensie. Een blauwe secondewijzer en bijpassende “Diver’s Watch 300 m” belettering refereren aan de kleur van de Sea Turtle Conservancy, en het onmiskenbare schildpadlogo van de organisatie staat op het kastdeksel.

www.certina.com

Door |2018-05-08T15:34:17+00:008 mei 2018|Rubriek Branchenieuws, Nieuws|Label: |

Over de auteur:

Joke is binnen de FGZ het aanspreekpunt wat betreft het vakblad Edelmetaal. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven NJU, VGZ en Beveiliging samen en helpt ze u o.a. bij de afhandeling van klachten en het aanvragen van subsidie Sociaal Fonds detailhandel.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures